„Ciuma rosie” s-a refacut si actioneaza. Tariceanu anunta ca se alatura boicotului PSD din Parlament

politica

ALDE a hotarat sa nu participe la votul de investire a guvernului Orban II, a afirmat, duminica, presedintele acestei formatiuni politice, Calin Popescu Tariceanu.

„ALDE a hotarat sa nu intre in jocul de-a anticipatele pe care l-a initiat PNL si, in consecinta, nu vom participa la votul guvernului Orban II. Constitutia spune la art. 103 alin. 2 urmatoarele: ‘Candidatul la functia de prim ministru va cere, in termen de 10 zile de la desemnare, votul de incredere al Parlamentului asupra programului si a intregii liste a Guvernului’. Ori luni, domnul Orban nu ne cheama la un vot de incredere, ci la unul de neincredere. Nu inteleg de ce Ludovic Orban si cel care il dirijeaza crede ca Parlamentul poate fi partener in aceasta pacaleala odioasa. In conditiile in care guvernul Orban II nu va fi votat de PNL, nu inteleg de ce s-ar astepta ca noi sa intram in acest joc?”, a scris liderul ALDE pe Facebook.

Tariceanu a spus ca nu ar trebui sa se discute despre votul pentru investirea guvernului Orban II, atata timp cat nu se rezolva problema OUG privind alegeri anticipate.

„De aceea, am decis sa ii lasam pe cei din PNL sa se afunde si mai mult in penibil si sa voteze impotriva propriului guvern si sa nu conteze pe prezenta noastra! Nu vrem sa validam aceasta mascarada parlamentara. Mai mult, nu cred ca ar trebui sa discutam despre votul de investire al guvernului Orban II atata timp cat nu se rezolva problema OUG privind alegeri anticipate, care are cel putin 2 teme care contravin legii: legalizarea turismului electoral si grava discriminare la adresa unora dintre partidele parlamentare mai mici”, mai arata Tariceanu.

Potrivit acestuia, „criza politica artificial creata” va avea „foarte curand efecte economice grave”.

Mai mult despre:

Comentarii: