Ciupercile psihedelice duc turismul din Jamaica dincolo de soare si de reggae

life

Mai multe statiuni din Jamaica promoveaza turismul care ofera experiente mistice si reducerea stresului cu ajutorul „ciupercilor magice”, in timp ce tara din Caraibe incearca sa dezvolte o industrie de nisa, potrivit Reuters.

In timp ce aceste ciuperci care contin compusul psihoactiv psilocibina raman ilegale in cele mai multe parti ale Europei si Statelor Unite, guvernul Jamaicai nu a interzis niciodata ciuperca halucinogena si cauta investitori pentru a-si dezvolta industria substantelor psihedelice, care, potrivit unei estimari, ar putea valora 8 miliarde de dolari la nivel global pana in 2028.

Jamaica are acum cel putin patru statiuni concentrate pe psilocibina, dintre care trei au fost deschise in ultimii ani, deoarece guvernul a incurajat investitiile private in acest sector.

Functionarii Jamaica Promotions Corporation, o agentie de stat care promoveaza oportunitatile de afaceri, vad psihedelicele ca o modalitate de a extinde industria turistica a tarii.

„Oportunitatea exista”, a spus Gabriel Heron, vicepresedintele de marketing al agentiei, intr-un interviu. „Aceasta experienta turistica speciala va fi, mai mult ca sigur, aliniata cu industria sanatatii si wellness.”

La MycoMeditations, din statiunea Treasure Beach de pe coasta de sud a Jamaicii, oaspetii platesc pana la 23.500 de dolari pentru o experienta de o saptamana care implica trei sesiuni de dozare.

„Am plecat de acolo simtind ce este dragostea pentru prima data in viata mea”, a spus Dean, 41 de ani, care locuieste in Carolina de Sud si lucreaza in industria software. A participat la doua programe MycoMeditations de o saptamana.
„Ceea ce am invatat intr-o saptamana as fi invatat in zece ani de terapie”, a spus el, descriind o experienta „euforica, fericita, plina de speranta”, in care culorile erau mai vibrante si emotiile mai profunde.

Utilizarea psilocibinei pentru tratarea problemelor de sanatate mintala, cum ar fi anxietatea sau depresia, este inca studiata in studiile clinice. Efectele secundare pot include panica, frica si greata, precum si reactii ulterioare, potrivit autoritatilor sanitare din SUA si Canada.

In timpul sesiunilor de MycoMeditation, vizitatorii se intind pe sezlonguri sau saltele de yoga, ascultand muzica. Grupuri de pana la 12 persoane, in principal americani, isi descriu ulterior experientele intr-un cadru de grup cu terapeuti si consilieri.

Aproape jumatate dintre vizitatori descriu ca au o „experienta mistica” si observa o reducere a stresului, a declarat Justin Townsend, CEO al MycoMeditations, care isi cultiva propriile ciuperci.

O echipa a MycoMeditations, care include si personal autorizat din SUA decide dozarea pe baza unor criterii precum starea de sanatate mintala a clientului.

Personalul este instruit sa detecteze semnele unei calatorii proaste si poate ghida pacientii, a spus Townsend.

„Este absolut incredibil cand vezi oameni cu 20, 30 de ani de anxietate care pur si simplu a disparut”, a spus el.

Dr. Matthew Johnson, profesor de psihiatrie la Scoala de Medicina a Universitatii Johns Hopkins, a declarat intr-un interviu ca el crede ca psilocibina poate functiona permitand fluxul diferitelor ganduri si emotii, ceea ce ii poate ajuta pe oameni sa iasa din depresie si dependenta.

Receptivitatea guvernului jamaican fata de substantele psihedelice contravine perspectivei conservatoare a tarii, unde valorile traditionale crestine domina ideile liberale rastafari pe care strainii le asociaza adesea cu insula.

In 2021, oficiali si oameni de afaceri s-au adunat la Montego Bay pentru o conferinta numita Psychedelics Summit pentru a stabili relatii si a discuta despre oportunitatile din industria psihedelicelor.

La conferinta au participat ministrul Agriculturii de atunci Floyd Green si antreprenori, inclusiv Cedella Marley, fiica cantaretului reggae Bob Marley.

Desi nu este clar cat de mult venituri au adus turistii care viziteaza statiunile in Jamaica, se asteapta ca piata globala a terapiilor psihedelice sa creasca la 8,3 miliarde de dolari pana in 2028, de la 3,6 miliarde de dolari in 2021, a declarat firma de cercetare de piata din India InsightAce Analytic intr-un iulie. raport.

Ca raspuns la intrebarile despre siguranta celor care consuma ciuperci, ministrul Sanatatii, Chris Tufton, a spus: „Este greu de raspuns la aceste intrebari, in prezent industria nu este reglementata si in acest moment nu exista planuri de reglementare”.

In afara Jamaicai, astfel de complexuri au aparut si in Tarile de Jos, Spania si Costa Rica. Companiile testeaza psilocibina ca tratament pentru orice, de la depresie la anorexie si tulburare obsesiv-compulsiva.

Winston De La Haye, psihiatru care in prezent conduce Asociatia Psihedelica din Caraibe, avertizeaza ca psilocibina nu este pentru toata lumea si ar trebui evitata de persoanele cu tulburare bipolara sau schizofrenie.

Dar are propriul tratament cu psilocibina pentru pacientii sai si crede ca ii poate ajuta pe cei care sufera de depresie majora, precum si pe cei care au nevoie de ingrijire la sfarsitul vietii.

„Avem indicii clare acum si un numar tot mai mare de dovezi legate de microdozare, iar aceste beneficii includ creativitate si concentrare sporite”, a spus De La Haye.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: