Cladiri transformate in adaposturi antiaeriene. Germania ia masuri pentru consolidarea apararii civile pe fondul amenintarilor din Rusia

externe

buncar

Germania ia masuri semnificative pentru a-si consolida capacitatile de aparare civila prin identificarea spatiilor publice si private care pot fi reutilizate ca buncare, daca este necesar, relateaza Interesting Engineering.

Ministerul de Interne al tarii a confirmat planul subliniind ca acest proiect amplu va include parcari, statii de metrou, facilitati de stat si proprietati private.

Guvernul german intocmeste o lista de structuri care ar putea fi folosite ca buncare daca este necesar. Potrivit purtatorului de cuvant al ministerului de interne. Initiativa va include si o aplicatie pentru telefon care va contine o harta digitala a acestor adaposturi de urgenta.

Cetatenii sunt incurajati sa ia masuri proactive prin transformarea propriilor subsoluri si garaje subterane in adaposturi improvizate. Tabloidul german Bild a relatat pentru prima data despre planul guvernului, legandu-l de amenintarile internationale tot mai mari.

In timp ce ministerul s-a abtinut sa mentioneze orice amenintari directe la adresa securitatii, a subliniat ca planul a fost un proiect amplu care implica mai multe autoritati si care necesita timp considerabil pentru implementare.

Germania are in prezent 579 de buncare, dintre care majoritatea dateaza din cel de-al Doilea Razboi Mondial, capabile sa adaposteasca aproximativ 480.000 de oameni. Aceasta este o reducere semnificativa fata de epoca anterioara, cand erau operationale peste 2.000 de buncare. Organizatiile de protectie civila pledeaza pentru extinderea acestor facilitati pentru a se pregati mai bine pentru potentiale crize.

Preocuparile Germaniei cu privire la apararea patriei au crescut de la invadarea Ucrainei de catre Rusia in februarie 2022. Ca raspuns la conflict, cancelarul Olaf Scholz s-a angajat sa consolideze armata Germaniei prin investitii sporite si proiecte avansate de armament.

Cu toate acestea, expertii sustin ca actualul buget militar este insuficient pentru a face fata cererilor tot mai mari.

Relatarile presei au dezvaluit, de asemenea, existenta unui document clasificat intitulat „Planul de operatiune Germania”. Acest document subliniaza disponibilitatea Germaniei de a sprijini desfasurarea trupelor NATO in Ucraina in cazul escaladarii amenintarilor nucleare din partea Rusiei.

Urgenta acestor masuri a fost subliniata de un avertisment dur din partea oficialilor germani de informatii in octombrie. Ei au avertizat parlamentul ca Rusia ar putea fi capabila sa lanseze un atac asupra NATO pana la sfarsitul deceniului.

Intre timp, Germania a anuntat si o crestere a activitatilor de spionaj si sabotaj rusesti in interiorul granitelor sale.

Presedintele rus Vladimir Putin a intensificat aceste preocupari, descriind conflictul din Ucraina ca avand caracteristici „globale” si sugerand potentiale lovituri asupra tarilor occidentale.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: