Clanul Dancila inca mai spera. Mihai Fifor anunta joi dimineata ultimele calcule ale PSD privind motiunea

politica

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a anuntat, joi dimineata devreme, ca motiunea de cenzura nu va trece intrucat sunt „doua categorii de parlamentari vor inclina balanta in sensul respingerii motiunii”.

„Exista un numar de parlamentari care nu sunt in grupul PSD, dar nici nu au semnat motiunea. De ce? Pentru ca nu au vazut o alternativa din partea opozitiei.

Mai este un alt grup de deputati si senatori care au semnat motiunea sperand ca partidele din opozitie vor pune ceva serios pe masa. S-au trezit insa cu Sica Mandolina si cu un program de austeritate ce ar contrasta puternic cu bunastarea creata in guvernarea PSD. Cum sa sustii asa ceva? E sinucidere politica!

Aceste doua categorii de parlamentari vor inclina balanta in sensul respingerii motiunii. E vorba de 35-40 de oameni responsabili, care realizeaza ca trecerea motiunii, in lipsa unei alternative serioase din partea opozitiei, ar arunca tara in haos. Ei inteleg ca nu poti juca la ruleta ruseasca interesul cetatenilor, doar pentru a satisface nevoile electorale ale lui Iohannis, Ponta si Barna.

Din fericire, numarul celor care vor vota pentru haos si austeritate este mai mic decat al celor responsabili, care opteaza pentru stabilitate. Iata de ce motiunea nu va trece!”, a scris Fifor pe Facebook.

Pentru ca motiunea de cenzura sa fie adoptata de Parlament sunt necesare 233 de voturi.

Potrivit configuratiei parlamentare, grupurile care sustin motiunea au: PNL – 95 de membri, USR – 40 de membri, UDMR – 30 de membri, PMP – 12 membri, iar PRO Europa – 41 de membri. Acestora li se adauga 19 senatori neafiliati, provenind de la ALDE si PRO Romania, dar si o parte dintre cei 17 deputati ai minoritatilor nationale.

De cealalta parte, grupurile PSD, care sustin Guvernul, au 202 membri, carora li se adauga parlamentarii neafiliati, cel putin sase, care au fost exclusi din ALDE dupa ce au acceptat nominalizari de posturi in Guvern sau au dorit sa ramana alaturi de social-democrati.

Votul la motiunea de cenzura este secret cu bile.

Partidele de opozitie, semnatare ale motiunii de cenzura, au sustinut ca vor avea mai multe voturi in favoarea acesteia decat numarul semnaturilor, iar, pe de alta parte, liderii PSD si-au exprimat convingerea ca motiunea nu va fi adoptata.

Liderul liberal Ludovic Orban a declarat ca PNL este mobilizat pentru motiunea de cenzura, mentionand ca toti parlamentarii vor vota la vedere si ca, din calculele sale, vor fi cel putin 244 de parlamentari care vor vota in favoarea motiunii.

Mai mult despre: ,

Comentarii: