Clanul Sportivilor, Codrin Stefanescu si PSD. Cum au ajuns interlopii sa rupa o bucata zdravana din Bucuresti

politica

Ancheta revoltatoare publicata de Rise Project privind modul in care o grupare temuta de interlopi, Clanul Sportivilor, a ajuns sa controleze in totalitate Primaria Sectorului 4, cu tot cu bugetul aferent acesteia. Primar al Sectorului 4 este Daniel Baluta de la PSD.

Legaturile dintre Clanul Sportivilor si administratia condusa de primarul PSD Daniel Baluta sunt la vedere. Sora sefului clanului, Mircea Nebunul, lucreaza ca secretara pentru seful ADP Sector 4, Goleac. Interlopii il lauda deseori pe Facebook pe primarul PSD.

„Clanul Sportivilor arunca sistematic cu inimioare in primarie. Activ pe Facebook si izolat de pandemie intr-o vila cu piscina de la granita Portugaliei cu Spania, Mircea Nebunul, fratele cel mare al secretarei lui Goleac, aplauda inclestarea administratiei cu dusmanul coronavirus: ‘Eu nu ma bag in politica! Dar bravo lor ce fac pentru sectorul 4!.

Seful interlop distribuie, de fapt, una dintre cele patru postari recente in care Vali Nebunul (Valentin Balus) – un alt frate al lor, membru important al clanului – a incarcat filmarile de PR ale primariei cu utilajele ADP4 care dezinfecteaza nemilos aerul din Berceni. Condamnat pentru furt si talharii violente, dar implicat in viata cetatii, Vali Nebunul repeta acelasi mesaj la fiecare video: ‘Tot respectul domnul primar Baluta si domnul Goleac, sector 4. Distribuiti ca sa vada toata Romania cum se procedeaza impotriva coronavirusului si poate trec si altii la treaba!'”, arata Rise Project.

Citeste si: Al doilea om in stat, legaturi stranse cu clanurile interlope. Serban Nicolae, la masa cu Clanul Sportivilor

Codrin Stefanescu apare si el in aceasta caracatita interlopa.

„Clanul s-a infratit demult cu PSD. Veriga este Florian Puiu, fost consilier la sectorul 4 in perioada 2012-2018. Puiu provine din scoala veche a gruparii si asigura garzile pretoriene care il escortau pe Liviu Dragnea la Inalta Curte. A fost audiat in dosarele DIICOT ale Sportivilor, dar si la DNA, fiindca a mituit doi primari din Ilfov (Jilava si Snagov), pe care i-a denuntat ulterior. Samsar de terenuri, a acumulat sute de hectare pe langa Bucuresti si se misca in PSD pe mana lui Codrin Stefanescu, fostul secretar general adjunct al partidului, samsar si el.

Socialist din 1996, Florian Puiu a fost vicepresedinte la organizatia de sector. In 2018, s-a dus secretar judetean la Ilfov, filiala epurata intern dupa demisia Gabrielei Firea, pe fondul conflictului ei cu Dragnea. Il lega de Codrin un personaj greu al lumii interlope bucurestene de dinainte de ’89: Alain Mina, afin si asociat vechi cu politicianul PSD in aranjamente imobiliare care au prejudiciat Institutul Pasteur sau Primaria Capitalei. Mina a murit in aprilie de infarct.

Cei doi, Florian Puiu si Alain Mina, au crescut langa o legenda a mafiei. Primul i-a fost aghiotant, celalalt fin de cununie. E vorba despre fostul boxeur Ion Anghel zis Coco Anghel, ideologul de facto al Clanului Sportivilor. Mentorul s-a stins in 2014, la 70 de ani, si a fost inmormantat cu strigate de lupta ca in filmul ‘300 – Eroii de la Termopile;. Sentinta in dosarul de crima organizata a venit la parastas”, mai arata jurnalistii de la Rise Project.

Citeste ancheta integrala pe site-ul Rise Project.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: