Claudiu Nasui anunta sfarsitul: „Toate reformele incepute vor fi oprite brusc. Vor zice ca e un guvern de uniune nationala. Nu e nicio uniune nationala”

politica

Claudiu Nasui, fostul ministru al Economiei, anunta blocarea tuturor reformelor incepute, dupa ce Florin Citu a spus ca noul guvern Ciuca va fi unul minoritar. Guvernul Ciuca va fi sustinut, cel mai probabil, de PSD in Parlament.

„Se reface USL cu un premier de la PNL. Era al doilea scenariu dintre cele pe care le prezentam acum ceva timp. Presupunand ca aripa Orban nu va accepta un nou USL, pe ce voturi se bazeaza viitorul guvern?

PSD, PNL (aripa Iohannis) si UDMR au in total 269 de voturi. Le trebuie 234 ca sa treaca guvernul. La camera, noul USL va avea 189 de voturi, le trebuie 166 pentru majoritate. La senat va avea 80 de voturi, le trebuie 69 pentru majoritate.

Toate reformele incepute vor fi oprite brusc. Sistemul va continua fix la fel cum a functionat in ultimii 31 de ani. Ni se vor vinde baliverne cu ‘investitii’ care, de fapt, sunt bani pentru mafiile de partid. Nu se va inchide nicio agentie, dimpotriva vor mai tot aparea altele noi. Programele corupte de tip PNDL vor creste in continuare. Iar toate astea se vor intampla din taxele si impozitele pe care ni le ia statul.

Vor zice ca e un guvern de uniune nationala. Nu e nicio uniune nationala. E o uniune intre ei, aceiasi de acum 10 ani – USL 2”, a anuntat Nasui pe Facebook.

Presedintele PNL, Florin Citu, a sustinut joi, dupa consultarile de la Cotroceni, ca el l-a ales pe Nicolae Ciuca drept propunere de premier. Citu a confirmat ca nu mai direste ca USR sa faca parte din noul guvern.

„PNL a dat dovada de maturitate si responsabilitate, ne-am prezentat cu o propunere pentru a debloca criza politica si a avea un guvern cat mai rapid. PNL l-a ales pe Nicolae Ciuca pentru functia de premier, intr-un guvern minoritar, alaturi de partenerii de la UDMR.

Mizam pe responsabilitatea parlamentarilor romani pentru a avea un guvern cat mai rapid. PNL arata maturitate si responsabilitate si isi asuma responsabilitatea”, a anuntat Citu.

Citu a sustinut ca el a venit cu propunerea ca Nicolae Ciuca sa fie premier: „Este o propunere pe care eu am facut-o, pentru a debloca criza politica”.

Intrebat cine il va mai sustine pe Ciuca in Parlament, in afara de PNL si UDMR, Citu a raspuns: „Sunt sigur ca vom gasi sustinere in Parlament”.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: