Claudiu Nasui (USR): „Dragi judecatori, PSD-PNL si-ar dori ca Romania sa fie precum Belarus. Nu va lasati cumparati pentru o punga de arginti”

politica

Deputatul USR Claudiu Nasui a atras atentia, joi, asupra faptului ca la ultima rectificare bugetara a existat „o crestere spectaculoasa” a cheltuielilor de personal la Ministerul Justitiei, sustinand ca in acest fel Guvernul ar vrea „sa cumpere tacerea judecatorilor” in ceea ce priveste Legile Justitiei.

„Guvernul vrea sa cumpere tacerea judecatorilor cu banii contribuabililor. Nu de alta, dar vor sa-si treaca in liniste noul pachet de legi prin care preiau controlul asupra sistemului de justitie si au nevoie de liniste. Asa ca vor da 1 miliard de lei din banii dumneavoastra direct pentru asta. (…) M-am mirat cand am vazut ca in ultima rectificare bugetara o crestere spectaculoasa a cheltuielilor de personal la Ministerul justitiei. Practic jumatate din cresterea cheltuielilor cu salarizarea din tot statul roman se afla la Ministerul justitiei. O suma colosala de impartit intre foarte putini”, a scris fostul ministru al Economiei, pe Facebook.

El a adaugat ca acesti bani au fost castigati de judecatori in instanta si pana acum erau „dati cu taraita”. „Putin cate putin in fiecare an. Pentru ca chiar nu erau o prioritate pentru bugetul de stat. (…) Care e prioritatea deodata? De ce banii care veneau putin cate putin, subit se dau toti deodata? Pentru ca, ce sa vezi, saptamana asta, acelasi Guvern a dat un nou pachet rusinos de legi ale Justitiei prin care Justitia devine si mai controlata politic”, a mai sustinut deputatul USR.

In opinia sa, noile legi ale Justitiei ar indeparta Romania de zona Schengen si de Europa, in general.

„Dragi judecatori din Romania. PSD-PNL si-ar dori ca Romania sa fie precum Belarus. Nu va lasati cumparati de ei. Banii acestia, asa cum vin, asa si pleaca. Iar dupa ce ii veti cheltui tot in Romania veti trai. Poate si copiii dumneavoastra. Nu merita sa ramaneti tacuti in fata mizeriilor care se petrec si de care vom suferi pe termen lung. Nu va lasati cumparati pentru o punga de arginti. Miza independentei Justitiei este mult mai mare”, a mai scris Nasui.

Cabinetul Ciuca a adoptat miercuri propunerile de proiecte de legi ale Ministerului Justitiei privind statutul judecatorilor si procurorilor, organizarea judiciara si Consiliul Superior al Magistraturii. Potrivit lui Predoiu, cele trei proiecte de legi sunt „garantul” independentei procurorilor si judecatorilor.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: