externe

Clopote de razboi. Israel acuza Iranul ca i-a aruncat in aer nava MV Helios Ray: „Vom lovi Iranul peste tot in regiune”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a acuzat Iranul, luni, pentru explozia produsa saptamana trecuta la bordul unei nave israeliene in Golful Oman, dar a evitat sa se pronunte asupra unei eventuale riposte din partea tarii sale, transmit Reuters si AFP, citate de Agerpres.

Explozia a avut loc joi pe nava MV Helios Ray, care plecase din portul saudit Dammam cu destinatia Singapore. Deflagratia a cauzat doua gauri mari in peretii navei.

”Este evident ca acesta e un act iranian. Iranul este cel mai mare inamic al Israelului si il vom lovi peste tot in regiune”, a declarat Netanyahu pentru postul de radio Kan.

Intrebat daca Israelul va riposta, el a reluat declaratiile referitoare la hotararea sa de a impiedica Iranul sa-si dezvolte capacitatea nucleara.

Postul de radio Kan a precizat ca interviul cu Benjamin Netanyahu a fost inregistrat duminica noaptea, inainte ca Siria sa acuze Israelul de lansarea unor rachete asupra partii de sud a Damascului. Israelul nu a confirmat informatia, dar anterior anuntase ca lanseaza frecvent actiuni militare impotriva livrarilor iraniene de arme din interiorul Siriei.

SUA au acuzat Iranul de mai multe atacuri asupra navelor comerciale in zone strategice din zona Golfului – printre altele, asupra a doua petroliere saudite, in mai 2019. Teheranul a dezmintit implicarea in atacuri. La inceputul lui ianuarie, Garzile Revolutionare iraniene au arestat un petrolier sub pavilion sud-coreean si au arestat echipajul.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: israel iran

Recent Posts

Somnul ratiunii naste monstri chiar si la primarie. Asa ca nu va lasati adormiti de basmele lui Pieleanu

Pripasit pe langa sediul PSD ca un motan cu noua vieti, care supravietuieste oricarei caderi…

O oră ago

Seful spionajului de la Moscova da vina pe Ucraina pentru atacul terorist: „Bineinteles, Ucraina”

Nikolai Patrusev, un inalt oficial rus din domeniul securitatii ruse, a declarat marti ca Ucraina…

60 de minute ago

A murit George Nicolescu, interpretul faimoasei melodii „Eternitate”

George Nicolescu, cantaretul orb care a compus melodia "Eternitate" s-a stins din viata la varsta…

O oră ago

Adulatorul „domnului presedinte Ceausescu” a scapat de motiune. PNL a votat alaturi de PSD pentru mentinerea in functia de ministru a lui Barbu

Camera Deputatilor a respins, marti, motiunea simpla impotriva ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Florin Barbu,…

O oră ago

Scenariu lansat de postul de televiziune francez LCI: „Franta s-ar putea ciocni direct Rusia daca frontul ucrainean se prabuseste”

Postul de televiziune LCI, detinut de concernul media TF1, a publicat o serie de scenarii…

2 ore ago