Clotilde a avut dreptate, DNA confirma uriasul jaf facut de PSD-isti in Sectorul 1: 944.575.696 de lei. „Iata de unde aveau resurse financiare PSD si PNL pentru campaniile mediatice demarate impotriva mea”

politica

Fostul primar al Sectorului 1 din Capitala, Daniel Tudorache, a fost pus sub urmarire penala de procurorii anticoruptie intr-un dosar in care este acuzat de abuz in serviciu in legatura cu derularea unui contract de salubrizare, a informat, joi, DNA. Prejudiciul este urias, de aproape un miliard de lei.

Comunicatul DNA

Ca raspuns la solicitarile formulate de reprezentanti ai mass media, Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa transmita urmatoarele:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus efectuarea urmaririi penale fata de suspectii:

TUDORACHE DANIEL, la data faptei primar al Sectorului 1 Bucuresti,
PITIGOI BOGDAN, la data faptei director executiv al Directiei Investitii din cadrul Primariei Sector 1 Bucuresti,
LUDU DORINELA-ANCA, la data faptei director executiv Directia Management Economic din cadrul Primariei Sectorului 1 Bucuresti,
FULGEANU OVIDIU-NICOLAE, la data faptei director executiv Directia Juridica si Resurse Umane din cadrul Primariei Sectorului 1 Bucuresti,

toti pentru comiterea infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,

FODOROIU COSMIN-MARIUS, la data faptei director executiv al Directiei Investitii in cadrul Primariei Sectorului 1 Bucuresti, pentru comiterea infractiunii de complicitate la inselaciune, in forma continuata,

Persoana fizica, la data faptei director executiv al unei societati comerciale, pentru comiterea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,

Persoana fizica, la data faptelor director operational al unei societati comerciale, pentru comiterea infractiunilor de:

– complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,
– inselaciune, in forma continuata,

Persoana fizica, la data faptei director general adjunct al unei societati comerciale, pentru comiterea infractiunii de inselaciune, in forma continuata.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

In ceea ce priveste infractiunea de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit si complicitate la aceasta:

– in cursul anului 2012 s-ar fi procedat, cu incalcarea legii, la ajustarea tarifelor aferente contractului de delegare a gestiunii prestarii serviciilor de salubritate pe raza administrativa a Sectorului 1 Bucuresti, incheiat in anul 2008,

– s-ar fi acceptat la plata facturi cu tarifele ajustate in anul 2012 si la un moment ulterior unei decizii executorii a Curtii de Conturi care solicitase in 2016 recuperarea sumelor achitate in plus.

In ceea ce priveste infractiunea de inselaciune si complicitate la aceasta:

In perioada mai 2017-16.09.2019, in contextul demersurilor efectuate de societatea comerciala pentru modificarea tarifelor serviciului de salubrizare, care face obiectul contractului de delegare mentionat, Unitatea Administrativa Teritoriala Sector 1 ar fi fost indusa in eroare prin prezentarea ca adevarata a imprejurarii mincinoase reprezentata de cuantumul cheltuielilor pe care se fundamenteaza solicitarile societatii de modificare a tarifelor. Acest lucru s-ar fi realizat in scopul obtinerii pentru societatea comerciala a unui folos patrimonial injust, in conditiile in care cheltuielile din evidenta contabila ce trebuiau luate in calcul in procedura de modificare a tarifelor angajate nu ar fi reflectat realitatea, fiind inferioare celor indicate de societate in fundamentarile tarifelor modificate.

Prin aceste demersuri ar fi fost creat un prejudiciu Sectorului 1 Bucuresti in cuantum de 944.575.696 lei concomitent cu obtinerea unui folos necuvenit in acelasi cuantum pentru societatea respectiva.

In cauza se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

Suspectilor mentionati li s-a adus la cunostinta calitatea procesuala in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala.

Reactia lui Clotilde Armand

Am citit comunicatul DNA in legatura cu acuzatiile din dosarul Romprest, confirma 100% tot ce am dezvaluit public in ultimii ani despre marele furt din perioada administratiilor conduse de Andrei Chiliman si de Dan Tudorache.

Prejudiciul record de 1 miliard de lei, bani furati de la locuitorii Sectorului 1, explica foarte bine de unde aveau resurse financiare PSD si PNL pentru campaniile mediatice demarate impotriva mea. De asemenea, dezvaluie mizele pentru care o parte dintre consilierii locali PNL si PSD din Sectorul 1 s-au transformat in avocati ai firmei Romprest, atunci cand se discuta despre modificarea sau rezilierea contractului cu compania de salubrizare.

Asta nu veti auzi la televiziunile care ne linseaza mediatic de aproape 2 ani de zile pentru ca ne-am permis sa ne luam de firmele transpartinice, asta inseamna sa impui reforme adevarate. La inceputul luptei noastre au fost multi jurnalisti de bine care au incercat sa transforme demersul nostru impotriva acestui grup infractional organizat de la toate nivelurile (administrativ si politic) in ceva banal. S-a incercat banalitatea raului, s-a dus in deradere lupta noastra cu Mafia.

In perioada urmatoare vom face toate demersurile pentru a recupera prejudiciul in acest caz, iar banii ii vom investi in reconstructia acestui Sectorului 1.

Comentarii: