Clotilde, anunt major: „Adevarul iese la suprafata. Procurorii au inceput clasarea plangerii PSD prin care m-au acuzat ca eu as fi furat voturi”

politica

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anuntat joi ca procurorii au clasat plangerea PSD in care era acuzata ca „a furat voturi” in timpul alegerilor pierrdute de Daniel Tudorache „Diamante”.

„Nenorocirile se tin lant de PSD: Procurorii au inceput clasarea plangerii PSD (a cata oare?!) prin care m-au acuzat ca eu as fi furat voturi. S-a clasat ancheta in cazul Sectiei de votare nr. 117, iar concluzia este ca nu a fost nicio frauda electorala, iar eu am fost cea dezavantajata.

‘Observam totodata ca PSD-ul nu a fost dezavantajat la nicio categorie de vot, ci dimpotriva, la primar de sector a fost dezavantajat […] contracandidatul Armand Clotilde-Marie-Brigitte (USR). De asemenea, nici USR-PLUS (unul dintre principalii competitori) nu a fost avantajat la nicio categorie de vot
Avem, de asemenea, in vedere ca reprezentantul PSD in biroul electoral al sectiei de votare nu a semnalat, la momentul respectiv, ca ar fi existat vreo neregula in procesul de numarare sau vreo inadvertenta intre rezultatele numaratorii si datele cuprinse in procesele-verbale intocmite (pe care, de altfel, le-a si semnat).’

Iata, oameni buni. Au tipat doi ani ca alegerile de la Sectorul 1 ar fi fost furate, au facut circ mediatic la televizor, completurile de analisti de la Romania TV si Antena 3, alimentate cu bani de la PSD, dadeau deja verdictele, dar iata ca a venit ziua in care adevarul iese la suprafata”, a subliniat Armand.

Fostul primar al Sectorului 1 din Capitala Daniel Tudorache a fost pus sub urmarire penala de procurorii anticoruptie intr-un dosar in care este acuzat de abuz in serviciu in legatura cu derularea unui contract de salubrizare, a informat, acum doua saptamani, DNA.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii de la Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus efectuarea urmaririi penale pentru comiterea infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit fata de Daniel Tudorache si trei directori executivi, la data faptei, din Primaria Sectorului 1: Bogdan Pitigoi – Directia Investitii, Anca-Dorinela Ludu – Directia Management Economic si Ovidiu Nicolae Fulgeanu – Directia Juridica si Resurse Umane.

Sub urmarire penala a fost pus si Cosmin-Marius Fodoroiu, care a fost si el director executiv al Directiei Investitii in cadrul Primariei Sectorului 1, pentru complicitate la inselaciune, in forma continuata.

Mai sunt urmariti penal un director executiv al unei societati comerciale, pentru complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, un director operational al unei societati comerciale, pentru complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit si inselaciune, in forma continuata, si un director general adjunct al unei societati comerciale pentru inselaciune, in forma continuata.

Procurorii anticoruptie noteaza in ordonanta ca, in cursul anului 2012, s-ar fi procedat, cu incalcarea legii, la ajustarea tarifelor aferente contractului incheiat in anul 2008 de delegare a gestiunii prestarii serviciilor de salubritate pe raza Sectorului 1 si s-ar fi acceptat la plata facturi cu aceste tarife si ulterior unei decizii executorii a Curtii de Conturi din 2016 care solicitase recuperarea sumelor achitate in plus.

Totodata, anchetatorii arata ca, in perioada mai 2017 – 16 septembrie 2019, in contextul demersurilor efectuate de societatea comerciala pentru modificarea tarifelor serviciului de salubrizare, Unitatea Administrativa Teritoriala Sector 1 ar fi fost indusa in eroare prin prezentarea ca adevarata a „imprejurarii mincinoase” reprezentata de cuantumul cheltuielilor pe care se fundamenteaza solicitarile societatii de modificare a tarifelor.

„Acest lucru s-ar fi realizat in scopul obtinerii pentru societatea comerciala a unui folos patrimonial injust, in conditiile in care cheltuielile din evidenta contabila ce trebuiau luate in calcul in procedura de modificare a tarifelor angajate nu ar fi reflectat realitatea, fiind inferioare celor indicate de societate in fundamentarile tarifelor modificate”, precizeaza procurorii.

DNA informeaza ca, prin aceste demersuri, ar fi fost creat un prejudiciu Sectorului 1 Bucuresti in cuantum de 944.575.696 lei concomitent cu obtinerea unui folos necuvenit in acelasi cuantum pentru societatea respectiva.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: