Clotilde anunta plangere penala impotriva ministrului Burduja: „Nu mai merge cu combinatiile unor dezvoltatori imobiliari care cumparau bunavointa functionarilor. Oprim orice santier ilegal si orice constructie fara autorizatie”

politica

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunta ca va depune plangere penala impotriva Ministrului Cercetarii, Sebastian Burduja, dar si a altor persoane pe care le acuza de faptul ca ar fi facut presiuni asupra functionarilor publici din primarie.

Conform unui comunicat transmis de Primaria Sectorului 1, la sedinta de vineri a Consiliului Local, „unii invitati, membri ai unui partid politic, au facut acuzatii neprobate si nefondate” la adresa unor functionari din cadrul Primariei Sectorului 1. In acest context, primarul Sectorul 1 a anuntat ca urmeaza sa depuna plangere penala in acest caz.

„Ministrul Cercetarii si al Digitalizarii si seful PNL Sector 1 si-a trimis apropiatii sa faca presiuni asupra functionarilor din cadrul directiei de urbanism si impotriva Arhitectului Sef al Primariei Sectorului 1. Liberalii si-au trimis oamenii de incredere la ultima sedinta a consiliului local, au hartuit si amenintat public functionarii de la Urbanism, Juridic si Secretariat General din cadrul Primariei Sectorului 1 (Acest departament a fost reorganizat in intregime de mine la inceputul mandatului si functioneaza impecabil. Nu mai merge cu combinatiile unor dezvoltatori imobiliari care cumparau bunavointa functionarilor. Oprim orice santier ilegal si orice constructie fara autorizatie)”, a precizat Clotilde Armand.

Primarul le reproseaza lui Alexandru Panisoara si Alexandru Dumitrescu, reprezentanti ai Asociatiei pentru Dreptul Urbanismului, faptul ca au cerut revocarea din functie a arhitectului sef al Sectorului 1.

„Sunt aceleasi personaje carora PNL Sector 1 le-a gasit sinecuri in companiile Primariei Sectorului 3, dupa negocieri cu Robert Negoita, finul Gabrielei Firea. Sa va uitati ce declaratii fac, in sedinta consiliului local, Alexandru Panisoara – fost membru PACT, prieten cu actualul ministru al Cercetarii si presedinte al PNL Sector 1, fost partener cu acesta in compania Rise Consortium Partners – si Alexandru Dumitrescu – membru PNL Sector 1 si cel care mi-a contestat fara succes alegerea in functia de primar impreuna cu primarul PSD. Miza lor era sa ramana in functie Dan Tudorache, nu le-a iesit. Panisoara si Dumitrescu au venit vineri la sedinta Consiliului Local si au cerut revocarea din functie a Arhitectului Sef, fiind incurajati fatis de consilierii PNL, s-au remarcat prin derapaje verbale si insulte,” a declarat Clotilde Armand.

Potrivit primarului Sectorului 1, nemultumirile consilierilor liberali ar fi legate de „mai multe regulamente si norme care opresc haosul urbanistic”, dar si de actiunile initiate impotriva unui bloc de opt etaje, construit fara autorizatie pe strada Heliului, in cartierul Baneasa.

„Fac acum un anunt public fara echivoc: am decis sa depun plangere penala impotriva celor numiti mai sus pentru presiunile facute impotriva functionarilor publici din Primarie. Inclusiv impotriva Ministrului Cercetarii. Asa ceva este incalificabil. Nu ne intimidam, mergem mai departe cu ceea ce avem de facut si protejam functionarii hartuiti de cei care au alte interese”, a mai declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Avocatul Alexandru Panisioara a declarat vineri, in cadrul sedintei de Consiliu Local, ca arhitectul sef al Sectorului 1 nu mai detine functia in mod legal, deoarece nu ar fi promovat concursul pentru ocuparea postului, fiind numit prin decizie a primarului. Aceasta decizie ar fi fost reinnoita de doua ori, aspect care contravine legii. Totodata, reprezentanti ai PNL Sector 1 au cerut administratiei lamuriri in legatura cu aceasta situatie.

„Doamna Buzdugan ocupa functia de Arhitect-Sef al Sectorului 1, cu caracter temporar, din 16.07.2021. De ce? In 30.03.2021 s-a organizat concurs pentru ocuparea functiei, la care a participat si doamna Buzdugan. Din 4 candidati, 2 au fost respinsi din cauza dosarului de participare, iar ceilalti doi, dintre care fiind si doamna Buzdugan, nu au promovat, adica n-au luat ‘5’-ul, cum s-ar spune…

Nefiind ocupat postul prin concurs, ca nimeni nu a promovat, doamna Clotilde a dat Dispozitia nr. 2081/16.07.2021 prin care a numit in functie temporar pe doamna Buzdugan (care nu promovase concursul ????) Numirea s-a facut pana in decembrie 2021. La data de 27.12.2021, primarul a dat Dispozitia nr. 4553 prin care a numit-o din nou pe doamna Buzdugan pentru ocuparea functiei pentru perioada 01.01.2022 – 30.06.2021”, scrie Panisoara, pe Facebook.

Potrivit aceleiasi surse, Codul administrativ prevede la art. 510 alin. (1) ca functia poate fi ocupata pe maxim 6 luni prin numire.

Comentarii: