politica

Clotilde Armand anunta ca il va da pe prefectul Grebla din nou pe mana procurorilor. S-a dorit ca si parcul din fata Ateneului Roman sa fie dat pe mana afaceristilor imobiliari

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, afirma ca va depune plangere penala pentru distrugerea patrimoniului „in clipa in care Toni Grebla sau orice alt reprezentant al PSD si PNL, vor avea tupeul sa conteste reglementarile de urbanism” ale zonei istorice a Bucurestiului.

„Nicusor Dan a instiintat astazi (duminica-n.r.) opinia publica ca actualul prefect al Capitalei, sustinut de PSD si PNL, vrea sa atace luni, in instanta, PUZ Zone protejate, ceea ce ar permite suspendarea documentului, cu consecinta intrarii in legalitate a unor constructii ridicate ilegal in zone protejate si a ridicarii altor constructii in aceste zone, fara aplicarea reglementarilor specifice lor. Adica prefectul, reprezentantul Guvernului in teritoriu, da liber la furat, cu alte cuvinte. Pana acum, in ciuda solicitarilor noastre, nici el, nici seful Inspectoratului de Stat in Constructii, nu au suspendat niciun santier ilegal”, a scris Armand, duminica, pe Facebook.

Ea a precizat ca in Sectorul 1 sunt cele mai multe zone istorice protejate din Bucuresti.

„Vreau sa transmit un mesaj ferm: in clipa in care Toni Grebla sau orice alt reprezentant PSD si PNL, vor avea tupeul sa conteste reglementarile de urbanism a intregii zone istorice a municipiului Bucuresti, vor avea din partea mea o plangere penala pentru distrugerea patrimoniului. In Sectorul 1 sunt cele mai multe zone istorice aflate sub regim de protectie. Am reusit sa suspendam multe santiere ilegale si nu vom lasa mafia imobiliara sa puna stapanire pe oras, indiferent cat de multi bani arunca in trusturile de presa sa ne intimideze sau in amenintari fatise”, a adaugat edilul.

Clotilde Armand a dat ca exemplu un spatiu verde din fata Ateneului.

„In fata Ateneului Roman exista un parculet. Astfel de spatii verzii existau si in curtea sediilor PNL si PSD Sector 1. In toate cazurile vorbim de zone istorice protejate. Doar o minune a facut ca un imobil sa nu apara in curtea Ateneului Roman si sa betoneze acel spatiu verde. Ne-am luptat si vom lupta impreuna cu primarul general al Capitalei si ONG-urile pentru salvarea spatiilor verzi si a imobilelor de patrimoniu arhitectural”, a punctat primarul.

Primarul municipiului Bucuresti, Nicusor Dan, a declarat duminica, in cadrul unei conferinte de presa, ca prefectul Toni Grebla intentioneaza ca, luni, sa atace in instanta reglementarea de urbanism a intregii zone istorice a Capitalei.

Acest lucru ar insemna, a aratat edilul, ca, timp de un an sau doi, „nu vom mai avea reglementari de urbanism pe zona istorica a Municipiului Bucuresti”. De asemenea, potrivit lui Nicusor Dan, in acest context, toate proiectele de autorizare trebuie sa reia procedura de la nivelul certificatului de urbanism.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Steven Seagal a inaugurat la Moscova un centru de arte martiale pentru militarii rusi. Afacerile lui Seagal din Rusia

Steven Seagal continua sa isi arate sprijinul pentru Rusia, de data aceasta inaugurand un nou…

2 ore ago

Coreea de Sud: O zebra s-a plimbat nestingherita timp de trei ore pe strazile aglomerate din Seul

O zebra s-a plimbat ore in sir pe strazile aglomerate ale capitalei Coreei de Sud,…

7 ore ago

Israel: Politia calare si tunurile cu apa pentru a dispersa protestatarii in Tel Aviv si Haifa. Zeci de persoane au fost arestate

Zeci de demonstranti au fost arestati, joi, in Tel Aviv si Haifa, in timp ce…

7 ore ago

TikTok „nu este un agent al Chinei”: directorul executiv Shou Zi Chew apara aplicatia in timpul audierilor tensionate din Congresul SUA

Directorul executiv al TikTok, Shou Zi Chew, s-a confruntat ore intregi cu intrebari dure din…

7 ore ago