Clotilde Armand apara copacii Bucurestiului: „Firea sa opreasca imediat aceste DEFRISARI”

news

Clotilde Armand ii cere primarului Capitalei, Gabriela Firea, sa sa opreasca „imediat” defrisarile. Sute de copaci au fost taiati in aceste zile din marile parcuri si de pe bulevardele Bucurestiului.

Armand tine sa-i aduca aminte primarului ca „lucrarile de toaletare a arborilor pentru indepartarea ramurilor batrane sau bolnave nu trebuie sa depaseasca 30% din coroana copacului, altfel existand riscul uscarii arborelui.”

„Mai multi cetateni ne-au semnalat taieri masive de copaci in zonele Kiseleff, Cismigiu si a parcului IOR si nu numai. Intr-un oras ca Bucurestiul, care este al doilea cel mai poluat oras dintre capitalele europene, un astfel de dezinteres fata de protejarea spatiului verde este inadmisibil.

USB cere doamnei primar Gabriela Vranceanu Firea sa opreasca imediat aceste defrisari si sa prezinte cetatenilor o informare completa asupra numarului total de copaci taiati si motivul pentru care acestia au fost taiati de la radacina.

Reamintim faptul ca lucrarile de toaletare a arborilor pentru indepartarea ramurilor batrane sau bolnave nu trebuie sa depaseasca 30% din coroana copacului, altfel existand riscul uscarii arborelui. De asemenea, cerem doamnei primar sa prezinte in cel mai scurt timp in Consiliul General al Capitalei un plan de conservare a spatiului verde a orasului si de extindere a acestuia.

Potrivit datelor Institutului national de statistica, Bucurestiul avea doar 21,4 metri patrati de spatiu verde per cap de locuitor in 2014, fata de cerinta europeana de minimum 26 de metri patrati. De asemenea, trebuie spus ca doar cinci orase resedinta de judet din Romania respecta norma europeana privind spatiile verzi – Slobozia, Miercurea Ciuc, Bistrita, Craiova si Suceava”, ii transmite Armand primarului Firea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: