Clotilde Armand, devastatoare: „PSD elimina 102 taxe insa isi pastreaza numarul de PENALI. Firea si ‘intelectualul’ Ponta, niste incompetenti”

politica

Clotilde Armand, lider USR, publica un text devastator la adresa programului economic anuntat al PSD, anuntat de Dragnea, Firea si Ponta. 

Armand credeca multe dintre masurile promovate nu fac decat sa ajute clientela de partid.

„Inteleg ca urmeaza campania electorala iar PSD doreste din nou sa ne demonstreze cat de profesionisti sunt in materie de amagiri economice. Partidul lui Ion Iliescu condus de condamnatul penal Liviu Dragnea, a lansat programul economic de guvernare in prezenta unor oameni care si-au dovedit incompetenta: Ecaterina Andronescu, Gabriela Firea, Eugen Teodorovici, Rovana Plumb si ”intelectualul” Victor Ponta.

M-am uitat de curiorizitate pe programul economic propus de PSD si mi-a atras atentia intentia de a elimina impozitul pe dividende si eliminarea TVA pentru tranzactiile imobiliare. E foarte curios cum un partid care se revendica a fi „de stanga” vine si propune astfel de masuri care adancesc si mai mult falia dintre felul in care se impoziteaza in Romania munca si impozitarea capitalului.

Ma intreb daca PSD isi doreste sa construiasca o societate din ce mai inegala si daca nu cumva incearca sa ascunda interesele de afaceri ale clientelei de partid (impozit zero pe dividende si eliminarea TVA pentru tranzactiile imobiliare, asa cum ii convine spre exemplu domnului Robert Negoita, mare dezvoltator imobiliar) in spatele unor propuneri cu impact social precum majorarea salariului minim si reducerea cotei standard de TVA”, scrie Armand pe Facebook.

Liderul USR tine sa aduca aminte ca Dragnea nu a dovedit niciun fel de competente, iar numarul de penali promovati pe listele parlamentare de acest partid nu scade.

„Ce competente are Liviu Dragnea sa ne vorbeasca despre eliminarea TVA sau cresterea pensilor de vreme ce judetul condus de el este cel mai sarac din tara?

De asemenea, ma intreb cum are de gand PSD sa creasca alocarile bugetare pentru educatie si sanatate in conditiile in care vine constant cu propuneri de reduceri de taxe (deci si venituri bugetare mai mici) si cum are de gand sa adreseze problema sustenabilitatii sistemului public de pensii, avand in vedere ca prin masurile promovate de PSD – pensii speciale nelegate de cuantumul contributiilor la sistemul public de pensii – avem un deficit cronic al acestui buget, care este acoperit an de an prin transferuri de la bugetul de stat. Deci in loc sa investim in educatie, sanatate, cercetare si infrastructura, pentru a genera crestere economica si prosperitate, transferam bani pentru a acoperi pensii consistente pentru multe categorii de angajati bugetari privilegiati.

Concluzia: PSD ne promite ca elimina 102 taxe insa isi pastreaza numarul de penali”, a mai scris Armand.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: