Clotilde Armand, filata si fotografiata de Politia Locala a PSD la protestele din Piata Victoriei. Reactie dura: „Aceste practici sunt demne de Rusia lui Putin”

politica

Clotilde Armand, actual candidat la Primaria Sectorului 1, a fost filata si fotografiata la protestele #Rezist din 2017 de catre angajati ai Politiei Locale a Sectorului 1. Primar al sectorului este Daniel Tudorache (PSD).

„Este socant sa aflu din presa ca am fost urmarita si filata de Politia Locala Sector 1 la ordinul actualului primar pesedist. In cadrul Politiei Locale Sector 1 a fost infiintat prin dispozitia primarului un departament secret pentru urmarirea mea. Primarul a folosit aceasta institutie pentru a face politie politica. Exista angajati ai Politiei Locale care au tainuit si ascund adevarata lor activitate.

Aceste practici sunt demne de Rusia lui Putin. Nu voi tolera asa ceva. Primarul actual trebuie sa raspunda in fata Justitiei pentru asemenea dispozitii. Voi depune astazi pangere la DIICOT. Sa faci politie politica este interzis prin lege”, anunta Clotilde Armand.

Publicatia justnews.ro a dezvaluit un raport intocmit de politisti locali din Sectorul 1 privitor la protestul din 22 februarie 2017. ArmandĀ a fost urmarita si fotografiata in timp ce participa la manifestatia pasnica din Piata Victoriei, de catre angajati, de sex feminin, ai Politiei Locale a Sectorului 1. Manifestatia NU era una care sa comporte vreun risc din punct de vedere al ordinii si sigurantei publice, autorul Notei de informare observand de altfel faptul ca, la debutul protestului din acea seara, in Piata se aflau abia 150 de persoane, iar numarul maxim de protestatari a fost atunci de 400.

La momentul culminant al serii, petrecut in jurul orei 21.00, cand la manifestatie a ajuns si liderul USR sector 1, Clotilde Armand, in Piata Victoriei se aflau circa 400 de oameni. Despre actualul europarlamentar si fost consilier local al Sectorului 1, dar si fost si actual contracandidat la Primarie al edilului in functie, Dan Tudorache, autorul Notei de informare observa ca si-a facut aparitia in Piata „tinand in mana steagul tricolor al Romaniei si protestand alaturi de multimea prezenta”.

„Politia Locala nu are asemenea competente. Politia Locala trebuie sa asigure linistea si ordinea din sector, nu trebuie sa faca urmariri la comanda primarului si nu trebuie sa se ocupe de politie politica. Am spus public ca la conducerea Politiei Locale a Sectorului 1 este director operativ fostul sef SRI Prahova. Am aratat ca Politia Locala a dat in judecata jurnalisti pentru ca au scris despre achizitiile din perioada starii de alerta sau ca Politia Locala a dat in judecata un cetatean pentru ca a solicitat sa fie pusa in aplicare o hotarare judecatoreasca definitiva”, a declarat Clotilde Armand pentru justnews.ro.

Mai mult despre: ,

Comentarii: