Clotilde Armand il baga la puscarie pe Tudorache. Anunt dupa victoria de la tribunal: „Acum, fostul primar trebuie sa ofere niste explicatii procurorilor pentru jaful din banii publici din ultimii patru ani”

politica

Clotilde Armand a anuntat, marti, dupa ce toate contestatiile PSD impotriva mandatului ei au fost respinse definitiv de judecatori, ca „acum, fostul primar trebuie sa ofere niste explicatii procurorilor pentru jaful din banii publici din ultimii patru ani”.

„Dupa o luna de zile de la alegerile locale castigate democratic de mine prin votul cetatenilor din Sectorul 1, Tribunalul Bucuresti a respins astazi toate cele 125 de contestatii depuse de: fostul primar PSD, actuali consilieri PSD, de rudele acestora si de angajati ai Primariei Sector 1. Astfel, alegerea mea in fruntea Primariei Sector 1 a fost validata definitiv.

Acum, fostul primar trebuie sa ofere niste explicatii procurorilor pentru jaful din banii publici din ultimii patru ani. Sa fie foarte clar, fiecare functionar si angajat al primariei care a girat tunurile PSD in toti acesti ani o sa plateasca in fata Justitiei. Lucrurile nu vor ramane asa. Avem de reconstruit si de dezvoltat un sector. Fara hotie si fara birocratie.

Stimati cetateni ai Sectorului 1, de astazi sunt primarita Dvs. Incepem treaba!”, a anuntat Armand pe Facebook.

Tribunalul Bucuresti a decis marti validarea definitiva a mandatului de primar al Sectorului 1 al Capitalei obtinut de Clotilde Armand.

„Respinge o parte a apelurilor formulate de o serie de apelanti ca lipsite de interes. Respinge apelurile declate de Daniel Tudorache si Tudor Helmut Costea ca nefondate”, este minuta sentintei.

Pe 15 octombrie, Clotilde Armand a primit o decizie favorabila din partea Judecatoriei Sectorului 1, insa hotararea instantei a fost contestata de 125 de persoane, printre care se afla si primarul care a pierdut alegerile, Daniel Tudorache (PSD).

Luni, Tribunalul Bucuresti a analizat cele 125 de contestatii, insa a amanat cu o zi pronuntarea unei decizii in acest caz.

Conform datelor AEP, la Sectorul 1, Clotilde Armand, candidatul sustinut de PNL si Alianta USR PLUS, a castigat cu 40,94% dintre optiuni, adica un numar de 36.455 de voturi. Daniel Tudorache, candidatul PSD, a intrunit 39,81%, reprezentand 35.451 voturi.

Daniel Tudorache a contestat acest rezultat si a depus o plangere penala la Sectia speciala de anchetare a magistratilor, dupa ce posturile de televiziune au difuzat imagini cu mai multe persoane care intra in sediul Biroul Electoral al Sectorului 1, unde erau depozitati saci cu voturi.

Mai mult despre: ,

Comentarii: