Clotilde Armand inaugureaza Promenada Verde: „Proiectul meu de suflet pentru Sectorul 1. Spatiu de recreere si relaxare, fara masini, fara poluare si departe de zgomotul orasului”

news

Primul tronson din Promenada Verde din jurul lacurilor de pe raza Sectorului 1, unde Administratia Domeniului Public a igienizat, a toaletat arborii, a montat banci si cosuri de gunoi si a amenajat o alee din pietris, va fi inaugurat vineri.

Potrivit unui comunicat al Primariei Sectorului 1, pana la inceperea propriu-zisa a lucrarilor la primul tronson al Promenadei Verzi, estimata pentru inceputul anului viitor, autoritatea locala intentioneaza sa redea locuitorilor toate zonele accesibile in prezent, prin amenajarea si punerea in siguranta a acestora de catre ADP.

Deocamdata nu se vor face investitii majore, care sa fie anulate la inceperea lucrarilor de amenajare propriu-zisa, pentru a nu risipi bani publici, precizeaza sursa citata.

Luna viitoare va fi deschis un nou tronson din Promenada Verde in dreptul Aleii Matelotilor.

Primarul Sectorului 1 si-a propus finalizarea tuturor celor 25 de kilometri, cat are in total proiectul, reprezentand intinderea malurilor a trei lacuri aflate pe teritoriul Sectorului 1. Proiectul prevede amenajarea de alei pentru plimbare si jogging, spatii pentru sporturi de recreere, pontoane, iluminat nocturn, spatiu expozitional etc. Va fi un spatiu cultural, sportiv, de agrement si de recreere, sustine autoritatea locala.

„Dam startul amenajarii Promenadei Verzi, proiectul meu de suflet pentru Sectorul 1. Promenada Verde va fi pentru biciclisti si pentru oameni care isi doresc un spatiu de recreere si relaxare, fara masini, fara poluare si departe de zgomotul orasului. Promenada Verde va fi un exemplu de integrare a unei resurse naturale in mediul urban si de folosire a ei pentru a crea obiceiuri de abordare ecologica in transport”, afirma Clotilde Armand, citata in comunicat.

Autoritatea locala aminteste ca, in cadrul proiectului Promenada Verde, Primaria Sectorului 1 si-a propus sa achizitioneze trei terenuri in suprafata de peste 17.000 mp pe malul Lacului Straulesti pentru amenajarea unei baze de agrement si a unor spatii verzi. Este vorba de trei loturi de teren de 1.676 mp, 560 mp, respectiv 14.870 mp pe bd. Bucuresti Noi nr. 245, detinute in prezent de SC Biroul de Turism pentru Tineret SA, care si-a manifestat disponibilitatea de a le vinde administratiei locale a Sectorului 1.

Pentru realizarea acestui proiect, Consiliul Local Sector 1 a aprobat, in sedinta de joi, o hotarare prin care se solicita acordul CGMB in vederea imputernicirii CL Sector 1 ca, pentru si in numele Municipiului Bucuresti, sa achizitioneze cele trei loturi de teren de pe bd. Bucurestii Noi nr. 245.

Am inaugurat prima portiune din proiectul ”Promenada Verde”! Plimbare placuta.

Posted by Clotilde Armand on Friday, 26 February 2021

In zona de promenada, de pe malul lacului, sunt prevazute cosuri de gunoi si saculeti igienici pentru catei, pentru a mentine curatenia. Iata cum arata primele cosuri de gunoi montate in aceste zile. 🦮🌳🗑️

Posted by Promenada VERDE on Tuesday, 23 February 2021

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: