Clotilde Armand le ia banii inapoi. Sute de politisti locali au incasat abuziv sporuri uriase in starea de urgenta: „Si-au dublat veniturile”

politica

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anuntat duminica seara ca sute de politisti locali care au luat sporuri „flagrant de discutabile” in perioada starii de urgenta vor trebui sa dea banii inapoi. Suma este consistenta, fiind vorba de 2 milioane de lei.

„Fosta conducere a Politei Locale Sector 1 si-a pontat anul trecut in perioada starii de urgenta sute de ore suplimentare inutil. Astfel, sefii Politie Locale Sector 1 si-au dublat veniturile cu ore suplimentare greu de demonstrat. Toti acesti politisti erau apropiati de vechea administratie. Nimeni nu stie nimic despre cum s-au acordat aceste sporuri. Acesti politisti aveau acordul fostei administratii si pentru ei era de ajuns. Sunt 300 de beneficiari in politia locala si vreo 2 milioane de lei risipite pentru aceste sporuri flagrant de discutabile.

Va anunt ca am decis impreuna cu noul director al Politiei Locale Sector 1 sa imputam aceste sume acordate si toti beneficiarii sa inapoieze toti banii din perioada martie – septembrie 2020. Un singur sef de serviciu a luat peste 40.000 lei in plus nefacand nimic (bine, nu chiar nimic. Imi taiau corturile in campania electorala, ma urmareau la evenimente si incercau sa le saboteze, luau filmari de la camerele de supraveghere din sediul Biroului Electoral de Sector si le distribuiau unor pesedisti sau televiziunilor apropiate de ei pentru a ne acuza de frauda electorala).

De asta a fost atat de importanta reorganizarea politiei locale. Vor zbura din functie toti cei care n-au inteles ca nu merge cu politia politica, cu toleranta fata de mafia imobiliara sau orice ilegalitate”, a anuntat Armand pe Facebook.

Clotilde Armand a anuntat in urma cu o saptamana ca a reusit sa obtina majoritate in Consiliul Local pentru a schimba conducerea Politiei Locale.

„Grupul infractional care a condus pana acum Politia Locala a Sectorului 1 a fost invins. De astazi incepe adevarata reforma a acestei institutii.

Consiliul Local al Sectorului 1 si-a dat astazi girul pentru reorganizarea Politiei Locale si pentru eficientizarea activitatii acestei institutii. In sedinta de astazi, 25.02.2021, a fost aprobat proiectul de reorganizare a Politiei Locale Sector 1 cu o larga majoritate: 18 voturi pentru, 6 abtineri si 2 voturi impotriva.

Prin acest proiect, sunt reduse substantial functiile de conducere din cadrul Politiei Locale, sunt eliminate suprapunerile de atributii, sunt comasate activitatile similare si optimizate activitatile structurilor de ordine publica si de inspectie.

Reorganizarea Politiei Locale era o problema de siguranta nationala in conditiile in care o parte dintre cei care poarta uniforma de politist facusera pact cu Mafia si aveau o agenda personala, diferita de cea a cetateanului. Doresc sa le multumesc consilierilor locali care au decis sa lucreze pentru cetateni si nu impotriva lor. Grupul infractional care a condus pana acum Politia Locala a Sectorului 1 a fost invins. De astazi incepe adevarata reforma a acestei institutii”, a scris Armand pe Facebook.

Mai mult despre:

Comentarii: