Clotilde Armand o pune la punct pe Firea: „Mi-e mie rusine de rusinea voastra. Apucati-va de treaba!”. Primarul are noi preocupari

politica

Clotilde Armand, consilier USR in Sectorul 1, publica un mesaj acid adresat Gabrielei Firea dupa ce primarul a amenintat ca ii va da in judecata pe toti cei care mai fac „afirmatii defaimatoare” in legatura cu autobuzele turcesti.

„Primarul Capitalei precizeaza intr-un comunicat de presa privind achizitia de autobuze ca va actiona in judecata persoanele care fac afirmatii ‘defaimatoare’ in spatiul public.

Am uitat ca doamna Firea vrea reglementarea internetului, am uitat de visul lui Erdogan din Teleorman. Doamnelor si domnilor din PSD, va spun sincer: mi-e mie rusine de rusinea voastra. Apucati-va de treaba!”, a scris Armand pe Facebook.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat, joi, ca va actiona in judecata persoanele care fac afirmatii „defaimatoare” in spatiul public si compara „in mod tendentios” achizitia de autobuze de la Bucuresti cu cea din Malta, adaugand ca va solicita modificarea legislatiei in domeniu, in sensul „responsabilizarii” celor care depun contestatii.

„Contestarea unor licitatii importante nu reprezinta un caz singular, mai ales ca sunt avocati care, urmarind castiguri substantiale, isi indeamna clientii sa conteste licitatiile, in detrimentul clar al cetatenilor care au nevoie de un transport public civilizat (…). In ceea ce priveste persoanele care fac afirmatii defaimatoare in spatiul public si compara in mod tendentios achizitia de la Bucuresti cu achizitia de autobuze din Malta, ne rezervam dreptul de a le actiona in judecata, pentru ca astfel de afirmatii aduc prejudicii grave de imagine atat PMB, cat si primarului”, se precizeaza intr-un comunicat de presa al PMB remis Agerpres.

Firea mai afirma ca va solicita modificarea legislatiei privind achizitiile publice, in sensul responsabilizarii celor care depun contestatii, „pentru ca actuala legislatie le permite unor contestatari ‘de profesie’ sa actioneze contra interesului cetatenilor prin intarzierea sau chiar suspendarea unor proceduri esentiale si sa prejudicieze, nefondat, imaginea Municipalitatii”.

Potrivit edilului general, „nu se poate face o comparatie cu Malta, despre care se spune ca ‘acelasi model de autobuz a fost cumparat cu doar 182.000 euro bucata’, pentru ca, in cadrul acestei proceduri, PMB achizitioneaza trei tipuri de autobuze: 30 de autobuze de 18 metri, 50 autobuze de 10 metri (destinate traseelor de noapte si rutelor care includ zone cu carosabil mai ingust) si 329 de autobuze de 12 metri. Pretul comunicat de Municipalitate, adica 250.000 euro per bucata, reprezinta un pret mediu, acesta variind in functie de dimensiunile acestora”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: