Clotilde Armand se lanseaza intr-o noua cursa politica. USR devine primul partid care face un „spectacol al democratiei” din selectia candidatilor

politica

Uniunea Salvati Romania anunta lansarea unui site unde cetatenii ii vor putea cunoaste pe cei 85 de membri USR care s-au inscris in cursa interna pentru alegerile europarlamentare din 2019.

„Cine sunt ei, ce studii au, care sunt motivatiile lor, ce vor sa schimbe la Bruxelles sunt doar cateva dintre informatiile pe care viitorii alegatori le pot afla de pe site-ul www.usr.ro/euro. Cei mai multi dintre candidati nu au mai facut politica pana acum, insa toti au facut pasul spre USR cand au simtit ca este necesara implicarea personala pentru a aduce schimbarea in politica romaneasca”, informeaza USR, prin intermediul unui comunicat.

Printre cei 85 de candidati se numara si nume celebre precum Clotilde Armand sau Cristian Ghinea.

Campania interna pentru alegerea candidatilor a inceput pe 1 octombrie si au fost organizate deja peste zece dezbateri, inclusiv unele publice la Sibiu, Satu Mare, Bucuresti. Campania va culmina cu o dezbatere finala ce va avea loc pe 17 noiembrie si la care sunt invitati toti candidatii. Procesul de votare va debuta in data de 22 noiembrie si se va incheia in data de 29 noiembrie.

„Pana la sfarsitul lunii noiembrie vrem sa facem un spectacol al democratiei in care sa aratam candidatii tuturor celor care ne vor da votul de incredere in 2019. Vom continua sa fim cel mai transparent partid, atat prin actiunile sale, dar si prin deciziile pe care le luam in interiorul partidului. Toti sunt candidati bine pregatiti si determinati sa duca la Parlamentul European reforma schimbarii pe care USR a adus-o in Romania”, a precizat presedintele Uniunii, Dan Barna.

USR a mentionat ca este primul partid din Romania care isi va alege candidatii la europarlamentare printr-un proces de tip „primaries”, adica prin votul tuturor celor peste 5.300 membri. Votul se va desfasura printr-un sistem electronic, online, securizat si verificabil, a mentionat aceeasi sursa. Lista finala a candidatilor USR pentru alegerile europarlamentare va avea maximul legal de 43 de pozitii.

Fiecare membru va putea sa aleaga sapte candidati si sa le acorde puncte in ordinea preferintelor: candidatul cel mai bine plasat va primi noua puncte, cel de pe locul doi va primi sapte puncte si urmatorii candidati vor primi cinci, patru, trei, doua, respectiv un punct. Pentru fiecare candidat se va face suma tuturor punctajelor primite pe buletinele de vot. Candidatii vor fi ordonati conform sumelor punctajelor primite, mai reiese din comunicat.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: