Clotilde Armand, urmarita penal: „Sunt suspectata as fi fost remunerata ilegal cu 3.000 euro intr-un proiect european in care am implementat masuri anticoruptie”

news

Clotilde Armand, dosar penal, Dan Tudorache, plangere, ANI, favorizare

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 din Bucuresti, s-a aflat marti la Parchetul Judecatoriei Sectorului 1, pentru a fi audiata in dosarul in care a fost acuzata de Agentia Nationala de Integritate (ANI) de conflict de interese administrativ si incompatibilitate. Ea a precizat ca i s-a adus la cunostinta calitatea de suspect, amintind ca a contestat in instanta raportul ANI.

Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 a anuntat ca primarul sectorului 1, Clotilde Armand, este urmarita penal pentru infractiunea de folosire a functiei pentru favorizarea unor persoane, in forma continuata.

Iata acuzatiile pe care procurorii i le aduc lui Clotilde Armand:

„Suspecta a semnat o dispozitie prin care s-a desemnat manager al proiectului „Imbunatatirea capacitatii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea si promovarea masurilor anticoruptie”, cod proiect MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151 si, ca urmare a acestui act, a realizat foloase materiale constand in venituri aferente activitatilor prestate in calitatea de manager de proiect.

Suspecta a semnat o dispozitie prin care si-a majorat indemnizatia de baza bruta aferenta lunii aprilie 2022, cu suma de 3744 lei, pentru timpul lucrat in luna aprilie 2022 in cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunand totodata aducerea la indeplinire a prevederilor dispozitiei.

Suspecta a semnat o dispozitie prin care si-a majorat indemnizatia de baza bruta aferenta lunii mai 2022, cu suma de 5.616 lei, pentru timpul lucrat in luna mai 2022 in cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunand totodata aducerea la indeplinire a prevederilor dispozitiei.

Suspecta a semnat o dispozitie prin care si-a majorat indemnizatia de baza bruta aferenta lunii iunie 2022, cu suma de 3744 lei, pentru timpul lucrat in luna iunie 2022 in cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunand totodata aducerea la indeplinire a prevederilor dispozitiei.

Suspecta a semnat o dispozitie prin care si-a majorat indemnizatia de baza bruta aferenta lunii iulie 2022, cu suma de 5.616 lei, pentru timpul lucrat in luna iulie 2022 in cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunand totodata aducerea la indeplinire a prevederilor dispozitiei. Suspectei i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala”.

Primarul Sectorului 1 a confirmat ca procurorii i-au adus la cunostinta calitatea de suspect.

​​„Am venit la parchet la solicitarea domnului procuror pentru a lamuri situatia de la ANI, bazata pe plangerea lui Dan Tudorache.

Mi s-a adus la cunostinta calitatea de suspect, inteleg ca aceasta este procedura. Cum ca as fi fost remunerata ilegal cu 3.000 euro intr-un proiect european in care am implementat masuri anticoruptie la Primaria Sectorului 1. Un proiect care a fost finalizat cu succes, la sfarsitul lunii mai: 60 de functionari publici au participat la cursuri de formare /instruire in domeniul prevenirii coruptiei, transparentei, eticii si integritatii, a fost creat un registru al riscurilor de coruptie la nivelul administratiei locale din Sectorul 1, au fost elaborate proceduri operationale privind managementul riscurilor de coruptie si stabilirea masurilor preventive anticoruptie la nivelul Primariei Sectorului 1 si au fost derulate campanii de constientizare privind riscul expunerii la faptele de coruptie.

Primaria Sectorului 1 a fost una dintre primele administratii locale din Romania care a obtinut certificarea pentru sistemul de management anti-mita. Asa cum am mai spus, am respectat legea in cazul proiectului pe fonduri europene si am contestat in instanta raportul ANI. Am incredere in Justitie!”, a transmis, printr-un comunicat de presa, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: