Clotilde Armand, victorie pe inca un front. Romprest nu mai primeste bani pentru a plati platformele de depozitare a deseurilor. Primaria se va ocupa direct de aceste plati

news

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a informat, joi, ca Primaria Sectorului 1 isi asuma plata directa a sortatorilor de deseuri, dupa ce a identificat o solutie prin care va putea achita partial sau chiar total datoriile pe care Romprest le are catre acestia.

„Sectorul 1 a identificat o solutie prin care va putea achita partial sau chiar total poate datoriile pe care prestatorul le are catre sortatori, in asa fel incat sa nu mai existe un blocaj. Sectorul 1 isi asuma plata sortatorilor in mod direct, in asa fel incat sa degreveze prestatorul de aceasta obligatie si sa-i permita sa presteze serviciul fara niciun fel de opriri. Prestatorul, sunt sigur, va aprecia acest gest si isi va desfasura serviciile in continuare, fara niciun fel de probleme. Inteleg ca prestatorul este pe strazi si isi indeplineste obligatiile”, a afirmat Stoica, intr-o declaratie de presa.

El a mentionat ca Primaria Sectorului 1 a asigurat ca are fondurile necesare. „Aceste sume sunt refacturate catre Primarie, iar, pentru ca intre cele doua parti – prestator si sortator – a intervenit un blocaj financiar, Primaria si-a luat aceasta sarcina de a achita direct catre sortator aceasta factura, care, in mod normal, trecea prin intermediul prestatorului”, a explicat Alin Stoica.

Potrivit prefectului, din punct de vedere legal, exista posibilitatea ca Primaria Sectorului 1 sa poata sa se subroge in drepturile creditorului, ale companiei Romprest.

Stoica a mentionat ca unul dintre sortatori, Iridex, a anuntat ca ar urma sa suspende relatia cu Romprest, aspect ce ar fi putut sa creeze un blocaj, dar Primaria Sectorului 1 isi asuma si relatia cu Iridex, deci lucrurile „ar trebui sa mearga inspre bine”.

El a subliniat ca a cerut tuturor organismelor de control (DSP, Agentia pentru Mediu, Garda de Mediu) sa monitorizeze zilnic situatia din Sectorul 1 si, in cazul in care apare orice amenintare la adresa sanatatii populatiei, sa anunte de indata Institutia Prefectului pentru a putea sa ia masuri de urgenta.

Conform Prefectului, in conditiile in care Garda de Mediu mai are in lucru doua rapoarte, daca se schimba situatia de pe teren, se poate schimba si decizia pe tema unui acord pentru instituirea starii de alerta.

Intrebat de jurnalisti despre decizia Judecatoriei Sectorului 1 de a admite o cerere a Romprest care poate duce la executarea silita a Primariei Sectorului 1, Alin Stoica a raspuns: „Stiu ca exista litigii intre Romprest si Sectorul 1, iar litigiile trebuie sa-si urmeze calea fireasca. Orice fel de hotarari ale instantelor vor trebui executate, daca Sectorul 1 are de platit astfel de datorii, trebuie sa plateasca”.

El a mentionat, totodata, ca Garda de Mediu nu a amendat Romprest. „Nu am primit nimic referitor la controlul la Primaria Sectorului 1”, a adaugat Alin Stoica.

Mai mult despre: ,

Comentarii: