Clotilde, despre sumele uriase pompate in presa de PSD si PNL: „Pot sa se prabuseasca podurile facute de PSD in diverse locuri ale tarii si sa se fure ca-n codru. Nu veti auzi nimic despre asemenea grozavii”

politica

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, atrage atentia asupra modului in care PSD si PNL continua sa pompeze sume grele in presa pentru a cenzura astfel stirile critice. „Pot sa se prabuseasca podurile facute de PSD in diverse locuri ale tarii si sa se fure ca-n codru. Nu conteaza! Nu veti auzi nimic despre asemenea grozavii”, subliniaza Armand.

„Am fost primul primar din Romania care a decis ca banii cetatenilor din Sectorul 1 sa nu mai mearga catre ‘presa de serviciu’ a diverselor partide politice, presa abonata la banii Primariei Sectorului 1. Pentru ca nu erau putini acesti bani.

De ce spun toate aceste lucruri? Fiindca operatiunea ’bani pentru presa aservita USL’ continua. Iar sumele alocate de partidele PNL si PSD s-au dublat. Jurnalistul Cristian Andrei de la redactia Europa Libera Romania ne dezvaluie cum functioneaza aparatul de propaganda: ’Legatura secreta intre partide si site-urile care promoveaza mesajele PSD si PNL s-a intarit in 2022, iar sumele aruncate in joc s-au dublat fata de perioada similara a anului trecut. Pe baza contractelor, partidele primesc stiri favorabile, care nu sunt insa marcate cu vreun semn publicitar.’

Reamintesc ca in urma cu cateva luni Curtea de Conturi a constatat ca fostul primar a prejudiciat bugetul local cu peste 850.000 de lei, bani cheltuiti pentru difuzarea unui spot publicitar care promova la diverse televiziuni si site-uri. Acesti bani inca mai circula pe piata. Fiindca PSD (si nu numai) are un interes de a sustine o campanie permanent negativa la adresa mea si a activitatii noastre din primarie. Vedeti si Dvs. cum ‘are grija’ propaganda sa distruga mediatic orice initiativa buna venita de la Primaria Sectorului 1.

Totul este ‘scandalos’ si ‘ilegal’ in Sectorul 1 pentru aceste redactii controlate politic. Stim. Am mai spus: obiceriuri vechi, mostenire ruseasca, bolsevica. Kompromat.

Iata de ce nu veti auzi curand despre izbandele unor primari care isi fac treaba onest, primari pusi la zid zilnic de aproape 2 ani de masinaria de propaganda. In schimb, pot sa se prabuseasca podurile facute de PSD in diverse locuri ale tarii si sa se fure ca-n codru. Nu conteaza! Nu veti auzi nimic despre asemenea grozavii. In presa epocii premierului de la GRIVCO totul este lapte si miere. Liniste scumpa. Pe bani publici”, a subliniat Armand.

Europa Libera a informat marti ca „partidele au dublat banii pentru presa”.

Europa Libera a facut o analiza a banilor publici care au fost utilizati de partide in 2022 pentru promovarea in presa si propaganda. Jocul vizibilitatii in mass-media este unul important, remarca analistii, iar marile partide se asigura sa fie insistent promovate. Pe scurt, isi platesc aparitiile.

Reteta este urmatoarea: partidele incaseaza sume consistente ca subventie, peste 210 milioane de lei in 2022 (42 de milioane de euro), iar banii incasati lunar pleaca ulterior spre presa, prin intermediul unor contracte care sunt tinute la secret.

Datele oficiale de anul trecut indica un fenomen clar: aproape jumatate din subventia cheltuita de PSD si PNL a avut un singur destinatar: presa.

De exemplu, social-democratii condusi de Marcel Ciolacu au platit aproape 40 de milioane de lei (8 milioane de euro) pentru presa si propaganda in 2021. Destinatia niciunui leu nu a fost dezvaluita in mod oficial. PNL a prezentat contractele cu presa din 2021 in urma unei solicitari Europa Libera, iar suma alocata a fost de aproape 20 de milioane de lei (4 milioane de euro).

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: