Clotilde iar isi atrage ura A3 si RTV: „Fac un apel catre toti primarii sa opreasca finantarea presei din banii cetatenilor”

politica

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a lansat luni seara un apel catre primarii din Romanii de a nu mai oferi contracte trusturilor de presa. „Acesti bani pot fi investiti in lucruri mai folositoare pentru comunitate”, a subliniat Armand.

„Am fost primul primar din Romania care a decis ca banii cetatenilor din Sectorul 1 sa nu mai mearga catre ‘presa de serviciu’ a diverselor partide politice, presa abonata la banii Primariei Sectorului 1. Pentru ca nu erau putini acesti bani.

In urma cu cateva zile Curtea de Conturi a constatat ca fostul primar a prejudiciat bugetul local cu peste 850.000 de lei, bani cheltuiti pentru difuzarea unui spot publicitar care promova la diverse televiziuni si site-uri un proiect mincinos de spital.

Acesti bani inca mai circula pe piata. Fiindca PSD (si nu numai) are un interes de a sustine o campanie permanent negativa la adresa mea si a activitatii noastre din primarie. Vedeti si Dvs. cum ‘are grija’ propaganda sa distruga mediatic orice initiativa buna venita de la Primaria Sectorului 1. Totul este ‘scandalos’ sau ‘ilegal’ in Sectorul 1 pentru aceste redactii controlate politic. Stim. Obiceriuri vechi. Mostenire ruseasca. Bolsevica se numeste.

(…) Astfel, fac un apel catre toti primarii constienti de acest demers periculos sa opreasca finantarea din banii cetatenilor a presei. Acesti bani pot fi investiti in lucruri mai folositoare pentru comunitate.

Felicitari tuturor jurnalistilor din Romania care inca au coloana vertebrala si isi fac meseria intr-un mod onest & echidistant, care nu apeleaza la banii Guvernului pentru a relata despre ceea ce vrea (sau nu) Guvernul. Noi continuam sa facem ce stim: #NiciUnPasInapoi”, a transmis Armand luni seara.

Citeste si: Clotilde merge peste TV-urile de stiri sa recupereze banii dati de Tudorache-Diamante. Are si Curtea de Conturi de partea ei: „Voi demara imediat procedurile pentru recuperarea sumelor de bani aruncate pentru publicitate falsa”

Clotilde Armand a anuntat pe 20 dedembrie ca televiziunile de stiri trebuie sa inapoieze primariei banii pe care i-au incasat de la fostul primar, Daniel Tudorache, pentru difuzarea unui spot cu spitalul inexistent din Sectorul 1.

Spotul a fost interzis de CNA pentru publicitate inselatoare, insa televiziunile nu au mai inapoiat banii deja incasati. Televiziunile care au incasat sume consistente sunt Romania TV, Realitatea Plus, B1 TV, Digi24.

Armand a anuntat ca „voi demara imediat procedurile pentru recuperarea sumelor de bani aruncate pentru publicitate falsa, de la televiziuni si de la cei vinovati de aceasta risipa din banii comunitatii”.

„Fostul primar PSD din Sectorul 1 a prejudiciat bugetul local cu 853.659 lei. Bani pentru spotul unui spital inexistent si interzis de CNA. V-am descris saptamana trecuta cum fosta administratie umfla contractele pentru scoli (22 milioane de lei) in favoarea firmelor de partid si de raportul de control realizat de Curtea de Conturi la Compania de Investitii si Dezvoltare in Sanatate si Domenii de Interes Public-Privat Sector 1. Urmeaza sa va spun cum se scurgeau banii publici in asa-zisele proiecte din Sanatate.

Eu am vorbit despre neregulile privind contractele cu spitalul -macheta in 2020, iar acum acest lucru este constatat de Curtea de Conturi. Vorbim de un spot mincinos, care prezenta o animatie fara nicio legatura cu realitatea, un spital care se afla doar pe hirtie, care a si fost interzis de CNA.

Dupa interzicerea difuzarii spotului la televizor, acesta a fost difuzat in continuare in mediul on-line, iar Sectorul 1 a platit sute de mii de lei pentru acest lucru. O televiziune a incasat un avans urias, iar dupa interzicerea spotului a oprit difuzarea animatiei, dar nu a mai dat banii inapoi. Voi demara imediat procedurile pentru recuperarea sumelor de bani aruncate pentru publicitate falsa, de la televiziuni si de la cei vinovati de aceasta risipa din banii comunitatii.

Curtea de Conturi a constat care au fost cauzele si imprejurarile care au condus la acest dezmat financiar:

– Incheierea defectuoasa a unor contracte de difuzare fara clauze referitoare la respectarea prevederilor CNA de difuzare a spoturilor de promovare;
– Neurmarirea corespunzatoarte a clauzelor stipulate in contracte la efectuarea platilor, nerespectarea prevederilor legale de catre personalul Companiei, efectuarea platii in avans a contractelor, functionarea defectuoasa a formelor de control intern.

PS: De cand am pus in discutie subiectul cartii publicate, dar de negasit, semnate de Sorin Grindeanu, constat ca am devenit iar tinta unor linsaje mediatice de catre mai multe televiziuni. Aceleasi care difuzau pe bani grei, in 2020, reclamele platite de locuitorii Sectorului 1 pentru spitalul-macheta al lui Dan Tudorache. Ce au in comun cei doi? Operele lor sunt invizibile”, a transmis Armand, luna trecuta.

Citeste si: Clotilde s-a tinut de cuvant. Dezvaluie contractele, ce posturi TV si site-uri au luat bani de la Tudorache pentru clipul fals despre „Spitalul de Urgenta”

Spotul legat de Spitalul de Urgenta, platit de Primaria Sectorului 1, a fost difuzat de sute ori pe posturile de televiziune. Conform unei monitorizari Libertatea, spotul a avut peste 500 de difuzari intr-o luna (27 iunie – 2 august).

„Campania a strans 540 de difuzari pe cele cinci televiziuni de stiri: Realitatea Plus (122 de difuzari), B1 TV (241), Antena 3 (93), Romania TV (42) si Digi24 (42)”, scria Libertatea.

Citeste si: Reclama electorala PSD cu un spital care NU exista. Antena 3 si Digi24, partase la un fake news de proportii

„Am semnalat CNA despre acest spot manipulator chiar in momentul in care a aparut. Am spus aici public ca este o minciuna. Am rugat televiziunile sa nu difuzeze asa ceva. Uite ca am avut dreptate. CNA a decis ca spotul primarului pesedist platit din banii cetatenilor este o minciuna si a fost interzis.

Acum, solicit primarului sa returneze toti banii aruncati pe aceasta minciuna. Ca nu sunt banii lui de acasa si nici banii d-lui Ciolacu”, a spunea Clotilde Armand pe Facebook in 2019.

Mai mult despre:

Comentarii: