Clotilde ii enerveaza iar pe PSD-isti: „Vinovatii de Mineriada sunt bine merci. Multi dintre ei au pensii speciale, vile de protocol, paza si alte privilegii din banii romanilor”

politica

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, este printre putinii politicieni romani care au tinut sa transmita un mesaj legat de implinirea a 32 de ani de la sangeroasa Mineriada din 13-15 iunie 1990. „Vinovatii sunt bine merci. Multi dintre ei au pensii speciale, vile de protocol, paza si alte privilegii din banii romanilor”, subliniaza Armand.

„Astazi se implinesc 32 ani de la Mineriada din 13-15 iunie 1990. Multi dintre voi ati trait aici acele violente, multi dintre voi ati ales sa plecati din tara lasand totul in urma.

Dupa 32 ani nu exista nici un vinovat desi principalii autori sunt cunoscuti romanilor. Si nu exista vreun secret pentru faptul ca acum vinovatii acestia sunt bine merci. Multi dintre ei au pensii speciale, vile de protocol, paza si alte privilegii din banii romanilor, din banii acelor ‘golani’ batuti cu bestialitate la comanda lor in Piata Universitatii.

Multi dintre cei vinovati continua sa ofere si astazi lectii de democratie originala, sa ne explice ca negrul este de fapt alb. Insa nu vorbesc o clipa despre cum au intors parcursul democratic al Romaniei cu zeci de ani inapoi. Nu vorbesc despre crimele lor si despre cum mentin un sistem cleptocratic in functiune. Asta a facut acest F.S.N. Si au multi adepti si urmasi in zilele noastre.

PS: ‘Blestemul Romaniei ar fi ca dupa 20-25 de ani F.S.N. sa se afle si la stanga, si la dreapta esichierului politic’ – asta spunea Corneliu Coposu in testamentul lui politic”, a transmis Armand intr-un mesaj pe Fcaebook.

Sremierul Nicolae Ciuca a transmis, luni, un mesaj la implinirea a 32 de ani de la Mineriada din 13-15 iunie 1990, in care afirma ca „manifestatia-maraton a societatii civile impotriva neo-comunismului a fost inabusita prin instigarea unor romani impotriva altor romani” si ca trebuie ca societatea romaneasca „sa nu mai devina vreodata victima a diversiunilor si propagandei mincinoase”.

„Se implinesc 32 de ani de la unul dintre cele mai dureroase momente ale istoriei noastre post-decembriste, Mineriada din 13-15 iunie 1990, prin care manifestatia-maraton a societatii civile impotriva neo-comunismului, desfasurata in Piata Universitatii, a fost inabusita prin instigarea unor romani impotriva altor romani. Romania inca isi cauta calea catre adevarata democratie. Pentru cei nascuti mai tarziu, evenimentele din primavara-vara anului 1990 reprezinta o pagina din istoria recenta, asupra careia consider ca suntem datori sa reflectam si unii si altii, pentru ca societatea romaneasca sa nu mai devina vreodata victima a diversiunilor si propagandei mincinoase”, a transmis premierul.

El a mentionat ca Romania mizeaza acum pe stabilitatea si securitatea conferite de apartenenta la Uniunea Europeana si la Alianta Nord-Atlantica.

„Dar contextul dificil creat la nivel global de agresiunea militara a Rusiei asupra Ucrainei ne obliga sa ramanem prudenti, sa filtram obiectiv orice informatii, sa constientizam caracterul nociv al diversiunilor promovate prin multitudinea canalelor de informare moderne si, nu in ultimul rand, sa aparam si sa respectam drepturile cetatenilor”, a adaugat Nicolae Ciuca.

El a mai transmis ca trebuie continuata consolidarea valorilor democratice si integrarea Romaniei „in arhitectura institutionala” generata alaturi de partenerii occidentali.

„Gandurile noastre se indreapta, astazi, catre victimele manipularilor si represiunilor brutale si familiile acestora. Suntem datori sa continuam consolidarea valorilor democratice si integrarea Romaniei in arhitectura institutionala generata alaturi de partenerii nostri occidentali, care ofera, mai ales in astfel de perioade, garantia securitatii si bunastarii”, a spus Nicolae Ciuca.

Mai mult despre:

Comentarii: