Clotilde il face KO pe Grindeanu. 40 de profesori universitari ii cer lui Grindeanu sa le permita sa-i studieze cartea pe care pretinde ca a scris-o

politica

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a dat publicitatii marti o scrisoare deschisa adresata lui Sorin Grindeanu in care 40 de profesori universitari ii solicita”sa trimiteti catre Biblioteca Nationala a Romaniei, cu titlu de depozit legal, cele 7 exemplare stipulate de legea 111/1995″ a cartii “Integrala Lebesgue-Radon in raport cu o masura complexa”.

„40 de matematicieni ii cer d-lui ministru Grindeanu sa trimita la Biblioteca Nationala a Romaniei sapte exemplare din cartea ‘Integrala Lebesgue-Radon in raport cu o masura complexa’, carte de negasit timp de 19 ani de la tiparire. Curaj, dle Grindeanu”, a anuntat Armand.

Iata scrisoarea celor 40 de profesori universitari:

„Scrisoare deschisa Domnului ministru Sorin Grindeanu

Domnule ministru,

Comunitatea universitara si academica din Romania incurajeaza munca onesta, originala, care respecta standardele internationale de calitate. Numai aplicand aceste principii putem combate impostura si frauda in invatamant si cercetare. Impunerea unor reguli de etica in invatamant este un proces dureros, care implica multe sacrificii. Daca un student aflat in criza de timp preia o pagina din alta sursa in lucrarea de licenta, el si-a insusit in mod nepermis munca altor cercetatori. Materia respectiva nu a fost aprofundata de catre student. Pe cale de consecinta, lucrarea se respinge.

In cazul in care o lucrare stiintifica este citata intr-un curriculum vitae, fiind folosita ca argument pentru avansarea profesionala, cu atat mai mult cand este vorba despre pozitii in cadrul statului roman, exigentele sunt foarte serioase. Daca autoritatea unui cadru didactic universitar se bazeaza in ultima instanta pe faptul ca statul roman a acreditat universitatea respectiva, orice urma de indoiala legata de comportamentul etic al celor care ocupa functii inalte in statul roman stirbeste legitimitatea si autoritatea unui profesor si ii ingreuneaza misiunea de combatere a fraudei prin respectarea eticii in invatamant si cercetare.

Domnule ministru, exista motive de indoiala care stirbesc autoritatea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, autoritatea viceprim-ministrului si a intregului Guvern. Atata timp cat cartea ‘Integrala Lebesgue-Radon in raport cu o masura complexa’ de Nicolae Grindeanu si Sorin Grindeanu, Editura Ionescu (2002) nu poate fi consultata intr-o biblioteca publica, aceste motive de indoiala legate de existenta ei produc un rau mult mai mare decat binele adus de contributia unui om la actul de guvernare.

Dezbaterea publica legata de carte are multiple efecte negative pentru imaginea dumneavoastra si a Guvernului.

Singurul mod in care aceasta dezbatere poate fi curmata este sa trimiteti catre Biblioteca Nationala a Romaniei, cu titlu de depozit legal, cele 7 exemplare stipulate de legea 111/1995”, se arata in scrisoarea semnata de 40 profesori universitari de la Insistutul de Matematica al Academiei Romane, de la Universitatea Bucuresti si de la alte universitati de prestigiu.

Printre semnatari se afla si matematicianul Sergiu Moroianu, sotul lui Clotilde Armand, care a solictat deja ca Grindeanu sa permita sa ii fie studiata cartea.

Semnatari:

Prof. dr. Toma Albu, IMAR
CS I dr. Florin Ambro, IMAR
CS II dr. Cristian Anghel, IMAR
CS I dr. Marian Aprodu, IMAR
CS I dr. Lori Badea, IMAR
Prof. dr. Ioan Bucataru, Universitatea A. I. Cuza, Iasi
Prof. dr. Wladimir-Georges Boskoff, Societatea de Stiinte Matematice din Romania, Constanta
CS I dr. Vasile Brinzanescu, IMAR
CS III dr. Mircea Cimpoias, IMAR
Lect. dr. Oana Constantinescu, Universitatea A. I. Cuza, Iasi
Lect. dr. Gentiana Danila, Universitatea Paris-Diderot
Lect. dr. Crina Dascalescu, Universitatea Bucuresti
Prof. dr. Sorin Dascalescu, Universitatea Bucuresti
Conf. dr. Marius Dumitran, Universitatea Bucuresti
Conf. dr. Cristian Enache, American University of Sharjah, U.A.E.
Prof. dr. Ionel-Dumitrel Ghiba, Universitatea A. I. Cuza, Iasi
Prof. dr. Radu Gologan, Societatea de Stiinte Matematice din Romania
Conf. dr. Denis Ibadula, Universitatea Ovidius, Constanta
Prof. dr. Florentin Ipate, Universitatea Bucuresti
CS I dr. Cezar Joita, IMAR
Prof. dr. Alexandru Kristaly, Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca
Prof. dr. Liviu Marin, Universitatea Bucuresti
Prof. dr. Ion Mihai, Universitatea Bucuresti
Prof. dr. Mihai Mihailescu, Universitatea Craiova
Prof. dr. Gigel Militaru, Universitatea Bucuresti
Prof. dr. Ciprian Modoi, Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca
Prof. dr. Andrei Moroianu, Universitatea Paris-Saclay
Conf. dr. Mihnea Moroianu, Universitatea Politehnica din Bucuresti
CS I dr. Sergiu Moroianu, IMAR
CS II dr. Florin Nicolae, IMAR
Prof. dr. Liviu Ornea, Universitatea Bucuresti
CS III dr. Liviu Paunescu, IMAR
Prof. dr. Dorin Popescu, IMAR
Conf. dr. Mihai Prunescu, Universitatea Bucuresti
CS I dr. Radu Purice, IMAR
Dr. Andrei Radulescu-Banu, Lexington, Massachusets
Prof. dr. Gheorghe Stefanescu, Universitatea Bucuresti
Prof. dr. Andrei Teleman, Universitatea Marseille, Franta
Prof. dr. Eugen Varvaruca, Universitatea A. I. Cuza, Iasi
Prof. dr. Constantin Zalinescu, Universitatea A. I. Cuza, Iasi

Prim-vicepresedintele PSD Sorin Grindeanu a prezentat din nou, luni, copertile cartii pe care sustine ca a scris-o si a lansat noi atacuri la adresa violente la adresa lui Clotilde Armand.

„Sunt oameni care se recomanda prin anumite virtuti si exista doamna Armand, care se recomanda prin gunoi. Mult gunoi si mizerie”, a spus Grindeanu.

„As fi spus ca povestea cu cartea e o ciorba reincalzita din 2017, dar nici macar asta sa stiti ca nu e. E doar inca o sobolaneala a doamnei Clotilde Armad. Ma adresez direct doamnei: Madame Armand, attention! Aici e cartea si pot sa va spun ca ati pierdut inca un razboi din sirul multor altora pe care le-ati deschis. Eu am facut scoala la timp si complet. Va rog sa va adresati Ministerului Educatiei si sa cereti foile mele matricole si sa vedeti ce note am luat si ca elev, si ca student, sa vedeti ce fel de note am luat. Mi-a atacat si familia, este josnic sa faceti acest lucru, mai ales in ce-l priveste pe tatal meu. Ca ati furat voturi a vazut toata lumea, ca este mizerie si sunt sobolanii a vazut toata lumea, veniti sa dati lectii cand ati taiat bursele din Sectorul 1?”, a adaugat el.

Comentarii: