Clotilde o pune la munca reala pe Renate Weber, Avocatul Poporului. Ii cere sa apere drepturile bucurestenilor afectati de interesele dezvoltatorilor imobiliari

politica

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, i-a transmis o scrisoare lui Renate Weber, Avocatul Poporului, in care ii cere sa intervina si sa apere drepturile bucurestenilor care sunt afectati de santierele unor dezvoltatori imobiliari. „Sa stopam distrugerea cladirilor istorice si a patrimoniului verde din Bucuresti”. ii scrie Armand celei din fruntea Avocatului Poporului.

„In ultimii ani, in Sectorul 1, au aparut o serie de santiere care ridica serioase semne de intrebare in privinta respectarii legislatiei in vigoare si care afecteaza, de multe ori in mod ireversibil, cladiri de patrimoniu valoroase sau importante zone verzi ale Bucurestiului.

Este nevoie de un efort comun – autoritati centrale, autoritati locale, activisti civici si simpli cetateni – prin care sa aparam atat istoria acestui oras, cat si dreptul fundamental al cetatenilor de a respira un aer curat. Trebuie sa oprim mutilarea sau distrugerea unor veritabile bijuterii arhitectonice si sa stopam defrisarea parcurilor sau a spatiilor verzi de care avem atata nevoie.

In calitatea dumneavoastra de aparator al drepturilor cetatenilor, va rugam sa va exprimati un punct de vedere pe tema santierelor ilegale din Sectorul 1, care se desfasoara, de multe ori, in baza unor avize sau autorizatii cel putin discutabile emise de fostele administratii ale Bucurestiului sau ale Sectorului 1, cum este cel din strada Modrogan nr. 1A. Locuitorii Capitalei au dreptul sa beneficieze si sa se bucure de cladirile valoroase construite de inaintasii lor care dau un farmec aparte acestui oras. De asemenea, au dreptul sa traiasca intr-un oras cu cat mai multe spatii verzi care sa le asigure o cat mai buna calitate a vietii.

De aceea, va rugam ca impreuna sa le aparam aceste drepturi si sa stopam distrugerea cladirilor istorice si a patrimoniului verde din Bucuresti”, se arata in scrisoarea lui Armand.

In urma cu doar cateva zile, Clotilde Armand, a avut o reactie dura dupa ce a descoperit ca in inima Bucurestiului, in zona protejata, se construiesc blocuri de locuinte.

„In aceasta dimineata, am mers pe Aleea Modrogan nr. 1A din inima Bucurestiului si am vazut santierul de acolo. Este ingrozitor sa privesti cum o zona protejata devine betonata din cauza unor functionari publici cu interese meschine. In Parcelarea Filipescu cineva s-a gandit sa planteze trei blocuri si sa distruga zona istorica. Stim foarte bine cine a dat aceste avize si autorizatii de construire. Alaturi de mine a venit si domnul viceprimar al Sectorului 1 Oliver Paiusi care a inceput deja demersurile de verificare a documentatiei elaborata de functionarii din Primaria Sectorului 1. Eu voi inainta catre Prefectul Municipiului Bucuresti o solicitare de anulare a autorizatiei de construire si voi sesiza Inspectoratul de Stat in Constructii.

Avem zero toleranta fata de cei care aleg sa distruga mostenirea impresionanta a Bucurestilor”, a scris Armand, pe Facebook.

Intr-un clip video care insoteste postarea, ea a mentionat ca la baza acestei dezvoltari imobiliare este si un aviz dat de vechea administratie.

„Noi am prefera aceasta dezvoltare imobiliara sa aiba loc in zonele care sunt parasite si nu, aici, intr-o zona verde, in inima Bucurestiului. Vrem sa analizam si sa anulam acest aviz”, a afirmat Clotilde Armand.

Viceprimarul Sectorului 1 Oliver Paiusi a precizat ca va verifica cum a putut fi obtinut acest aviz dat de fostul viceprimar Daniela Popa.

„Noi ne vom duce la Primarie sa verificam cum a putut sa fie obtinut acest aviz. Vom cere prefectului si ISC sa verifice legalitatea documentatiilor de urbanism emise pentru aceasta investitie din Sectorul 1”, a adaugat Paiusi.

Mai mult despre: ,

Comentarii: