Clujenii, lectie de implicare civica. Sute de tineri protesteaza intr-un frig cumplit: „Ciorbea, elibereaza postul!” – Video & foto

politica

Sute de tineri s-au strans in Piata Universitatii din Bucuresti si in Piata Unirii din Cluj pentru a cere demisia lui Victor Ciorbea din fruntea Avocatului Poporului.

„Din momentul in care a fost investit in functie, Victor Ciorbea i-a aparat, rand pe rand, pe Oprescu, Adamescu, Dragnea si alti corupti, uitand de abuzurile indreptate impotriva unor simpli cetateni.

E timpul sa ii anuntam ca toate astea au o limita: pe agenda societatii nu figureaza problemele condamnatilor cu legea. Protestam pentru principii ale democratiei, nu impotriva votului celorlalti – care ni se pot alatura”, se afirma pe pagina de Facebook a protestului.

In Piata Universitatii din Bucuresti erau, la ora 18.00, in jur de 100 de protestatari.

In Piata Unirii din Cluj, numarul protestatarilor este mai mare, sunt cateva sute de oameni, printre care si pensionari.

O petitie postata pe internet in care i se solicita lui Victor Ciorbea sa demisioneze a strans peste 140.000 de semnaturi pana in acest moment.

Initiatorii petitiei il acuza pe Ciorbea ca acorda „foarte putina atentie cetatenilor si deosebit de multa grija politicienilor acuzati sau condamnati pentru diferite ilegalitati”.

Domnule Ciorbea, Suntem nemultumiti de felul in care va derulati activitatea, acordand foarte putina atentie cetatenilor si deosebit de multa grija politicienilor acuzati sau condamnati pentru diferite ilegalitati. Va cerem sa eliberati postul pentru cineva care pune interesul cetateanului pe primul loc.

(…) Cand au fost oameni calcati in picioare la Pungesti, nu a avut nicio apasare. Cand mii de persoane cu dizabilitati ar fi avut nevoie de implicararea sa, le-a intors spatele. Cand “scriitorii” din puscarii sau presedinti de partid certati cu legea i-au cerut sprijinul, nu a ezitat sa il ofere”, spune initiatorul petitiei.

Petitia poate fi semnata AICI.

Joi, Ciorbea a atacat la CCR legea care ii interzice lui Liviu Dragnea sa fie desemnat premier.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: