Clujenii nu asteapta ziua de miercuri. Ei sunt deja in strada pentru a protesta fata de modificarea Codului Penal – Video

news

Sute de clujeni protesteaza, marti seara, fata de intentiile guvernului de a aduce modificari Codului Penal, in sensul dezincriminarii abuzului in functie si a aaltor infractiuni.

Clujenii au iesit in strada imediat dupa ce au aflat ca Guvernul intentioneaza sa adopte, miercuri,  o ordonanta de urgenta pentru modificarea Codurilor Penale, mai precis dezincriminarea abuzului in serviciu si a conflictului de interese.

„Aparent Guvernul nu a inteles nimic in urma protestului de duminica si va incerca sa promoveze maine Ordonanta de Urgenta care aduce modificari ale codului penal dedicate tuturor politicienilor condamnati penal sau cercetati. Azi si maine decidem in ce fel de tara vrem sa traim. Una guvernata de respectul fata de legi si statul de drept, sau alta in care cele doua nu mai inseamna nimic. Maine scapa toti !

CEREM RETRAGEREA DEFINITIVA A CELOR DOUA OUG_URI, IN ACEST CAZ A CELEI CARE VA FI PROMOVATA MAINE: Aceasta contine modificari ale urmatoarelor prevederi din codul penal

NU vrem modificarea prevederilor legate de abuzul in serviciu,
NU conditionarea prejudiciului de un anumit prag,(200000 sau oricare altul)
NU dezincriminarii conflictului de interese
NU stabilirii unui interval in care denuntul partii vatamate sa fie valabil
NU conditionarii inceperii urmaririi penale de plangerea persoanei vatamate
NU eliminarii prevederii prin care judecatorii pot interzice ocuparea unei demnitati publice de un condamnat”, se afirma pe pagina de Facebook a protestului din Cluj.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: