news

Clujul, judetul cu cei mai straluciti elevi. Este pe primul loc la promovabilitatea la Bac. Care este pe ultimul loc

Primele rezultate ale examenului de bacalaureat au fost publicate, luni, fiind inregistrate 177 de medii de 10. Elevii nemultumiti de notele obtinute vor putea depune contestatii, pana la ora 16.00.

Judetele cu rezultatele cele mai bune sunt Cluj, Iasi si Bacau, unde promovabilitatea este peste media pe tara, in timp ce judetul Ilfov are cele mai slabe rezultate din tara, respectiv 38%. Andronescu a declarat ca foarte grav i se pare faptul ca 6.000 dintre elevii care s-au inscris pentru a sustine examenul nu s-au mai prezentat, informeaza news.ro.

Ministerul Educatiei a publicat, luni, pe site-ul dedicat, primele rezultate ale examenului de bacalaureat. 177 de elevi au reusit sa obtina media 10.

Potrivit primelor rezultate, 86.794 de elevi au obtinut medii de 6 sau mai mari, in timp ce 8.100 de elevi au medii cuprinse intre 5 si 5.99.

Elevii nemultumiti vor putea depune contestatii, pana la ora 16.00.

Intre 9 si 12 iulie vor fi solutionate contestatiile, in timp ce afisarea rezultatelor finale este prevazuta pentru 13 iulie.

Conform situatiei prezentate de Ministerul Educatiei, 136.087de candidati din toate promotiile (116.316 candidati din promotia curenta, respectiv 19.771 de candidati din promotiile anterioare) s-au inscris pentru a sustine probele scrise ale examenului national de Bacalaureat 2019 in prima sesiune.

Examenul de bacalaureat a inceput in 3 iunie, cu proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana.

Probele scrise ale examenului national de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019, au inceput la 1 iulie.

In 2018, rata de promovare inainte de contestatii, incluzand si elevii care au provenit din promotiile anterioare, a fost de 67,7%. Rata de promovare, inainte de contestatii, inregistrata de absolventii care au finalizat studiile liceale in promotia 2017-2018 si au sustinut probele examenului de Bacalaureat in prima sesiune a fost de 72,7%

Examenul national de Bacalaureat se considera promovat de catre absolventii de liceu care indeplinesc, cumulativ, urmatoarele conditii: au sustinut probele de evaluare a competentelor, au sustinut toate probele scrise si au obtinut cel putin nota 5 la fiecare dintre acestea, respectiv au obtinut cel putin media 6 la probele scrise.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Donald Trump planuieste cea mai mare deportare in masa din istoria Americii: 20 de milioane de oameni ar putea fi alungati din tara

Echipa de campanie a lui Donald Trump care lucreaza pentru a transforma politica de imigratie…

3 minute ago

Romanii pot raporta deepfake-urile si manipularile online la Ministerul Digitalizarii. Ministrul le multumeste „partenerilor Google, Meta si TikTok”

Romanii pot reclama dezinformarile si deepfake-urile, realizate cu ajutorul Inteligentei Artificiale (IA) de pe platformele…

4 minute ago

Bataie ca-n filme in parlamentul din Taiwan. Un deputat din opozitie a furat un proiect de lege care urma sa fie votat si a fugit cu el – VIDEO

Legislatorii puterii si ai opozitiei din Taiwan s-au implicat vineri in incaierari fizice si atacuri…

18 minute ago

Regimul nord-coreean confirma ca a lansat o racheta balistica si promite sporirea fortei nucleare a tarii

Coreea de Nord a confirmat sambata ca a testat o racheta balistica tactica, a transmis…

32 de minute ago

Cum va fi vremea in weekend. De duminica se incalzeste, dar vom avea si averse de ploaie si furtuni

Dupa valul de ploi si frig, vremea se schimba la sfarsitul saptamanii. Directorul Administratiei Nationale…

55 de minute ago