politica

CNA a inceput sa miste. „Piedone mancand parizer” a adus inca o amenda postului Antena 3 pentru promovarea exacerbata a candidatului lui Dan Voiculescu

CNA a amendat miercuri postul Antena 3 cu 10.000 de lei pentru promovarea „desantata” a candidatului Cristian Popescu Piedone, noteaza Pagina de Media.

Piedone a fost promovat in nu mai putin de opt emisiuni (din care patru Sinteza Zilei cu Mihai Gadea), fiind prezentat intr-o lumina favorabila inainte de inceperea oficiala a campaniei electorale.

Antena 3 a difuzat minute intregi din clipurile pe care Piedone le posta pe retelele de socializare, cu el impartind bucurestenilor borcane cu „apa calda” (un clip de sapte minute difuzat chiar in prime-time in deschiderea emisiunii lui Mihai Gadea), un alt clip cu el in timp ce manca sunca, ceapa si parizer, la un targ si mai apoi stand cu oamenii de vorba si un alt clip in care se intalneste cu alegatorii ori cu angajatii primariei carora le traseaza sarcini.

Norina Ionescu, reprezentanta Antenei 3, a sustinut ca „rolul jurnalistilor este sa obtina informatii despre oamenii politici si despre activitatea lor”.

„Asta s-a intamplat si in ceea ce am vizionat secvential, doar dintr-o anumita perioada, 13-26 martie, cuprinzand si niste elemente de inedit, spectaculos si relevant din partea unui personaj care si-a anuntat si candidatura la functia de primar al Bucurestiului. (…)

Vorbim despre un personaj care s-a exprimat intr-un mod inedit si spectaculos si nu numai la televizor ci si pe retelele sociale. De fapt de acolo a pornit aceasta expunere. Interesul probabil ca a fost sporit si de faptul ca sondajele in acea perioada il aratau in pole position pe domnul Piedone. Era firesc sa fie o tema de dezbatere la un post de stiri si de dezbateri politice. Acest personaj cu activitatea si declaratiile sale, era firesc sa-l vada publicul.

Ati vazut ca dialogul a fost in permanenta tinut intr-un echilibru. S-a facut mereu referire la celelalte formatiuni politice. La ce s-a facut, nu s-a facut, ce trebuie imbunatatit”, a sustinut avocata postului.

Dorina Rusu, membru CNA, a pus-o insa la punct: „Vorbim despre o perioada dinaintea inceperii campaniei electorale. Aici am vazut mai multe spoturi, ca asta sunt, filmarile acelea cu el in piata, cu el mancand parizer si slanina cu ceaa cu cetateanii, toate astea sunt in mod evident materiale de campanie care au o durata destul de lunga. Cum justificati? Pentru ca aici vorbim despre campanie in afara campaniei. Nu mai vorbesc despre prezenta in studio si despre spatiile ample care i s-au acordat sau despre felul in care se discuta despre faptul ca este pe primul loc in sondaje.”

„Am precizat in pledoaria mea faptul ca fiecare personaj politic a avut libertatea sa se exprime si fiecare a ales sa se exprime intr-un mod mai inedit sau mai putin inedit, relevant pentru public, aceste lucruri evident fiind de interes atata timp cat sunt de interes pentru public, sunt evident de interes si pentru jurnalisti. A fost tema cu apa calda. Tema cu apa calda s-a dezbatut recurent in toata perioada de mandat a actualului primar, adica in afara campanieie electorale”, a sustinut Norina Ionescu.

„Dupa parerea dumneavoastra, prezenta masiva a domnului Cristian Popescu Piedone in studioul Antenei 3 are legatura cu faptul ca dansul este presedintele executiv in PUSL unde domnul Dan Voiculescu (a carui familie detine si Antena 3 CNN – n.r.) este fondator?”, a insistat Dorina Rusu.

„Speculatii si legaturi periculoase putem sa facem, insa as vrea sa punctez in sensul acesta faptul ca Antena 3 CNN este un post de stiri foarte respectabil si respectat si cu un public ales foarte atent si dovedit acest lucru si prin prisma audientelor”, a reactionat nervoasa Norina Ionescu.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Uriasele erori ale sondajelor Avangarde (Pieleanu) si CURS (Buble), diferente de 19 procente. Singurul institut care a anticipat rezultatele corecte

AtlasIntel este singurul institut de sondaje care a anticipat corect rezultatele alegerilor locale atat din…

10 ore ago

Seara salvarilor: Mai multi cetateni recuperati de salvamontisti de pe munte

Salvamontistii argeseni au intervenit, sambata seara, pentru salvarea unei persoane care a cazut de la…

11 ore ago

Un turist olandez a fost gasit mort pe o insula greaca si alti 4 turisti straini sunt dati disparuti pe alte 3 insule

In conditiile in care Grecia este cuprinsa de temperaturi neobisnuit de ridicate, cresc temerile ca…

11 ore ago

Salvatorii pakistanezi au gasit cadavrul unui alpinist japonez disparut si cauta un altul. Cei doi alpinisti experimentati incercau sa ajunga pe Varful de Aur

Salvatorii  u recuperat cadavrul unuia dintre cei doi alpinisti japonezi care au disparut la inceputul…

11 ore ago

Opt soldati israelieni au murit intr-o explozie la Rafah. Cel mai grav incident pentru IDF din ultimele sase luni

Opt soldati israelieni au murit, sambata, intr-o explozie la Rafah, in sudul Fasiei Gaza, a…

11 ore ago

Singapore: Plajele de pe insula Sentosa inchise, dupa o deversare de petrol in apele din jur

Plajele unei populare statiuni turistice de pe insula singaporeza Sentosa au fost inchise din cauza…

11 ore ago