CNA a refuzat sa amendeze RTV pentru aberatiile lui Becali legate de vaccinare: „O sa cada lumea… hap!… hap!… de la vaccinurile astea, intelegi?”

politica

Majoritatea membrilor CNA a votat, marti, impotriva unei propuneri de a amenda postul Romania TV pentru tolerarea teoriilor lui Gigi Bevali legate de vaccinare. Au votat impotriva amenzii cei trimisi de PSD in CNA, in frunte cu Radu Herjeu.

Dorina Rusu a propus o amenda de 10.000 de lei, o suma infima oricum pentru RTV, insa majoritatea membrilor CNA a votat impotriva. Doar Orsolya Borsos, Oana Dinca si Cristina Pocora au votat „pentru”.

A votat impotriva si pesedistul Radu Herjeu, care in cursul discutiilor s-a aratat indignat de modul in care RTV l-a tolerat pe Becali. „Eu as vrea sa fac distinctie intre incalcarea legii, unde aici putem discuta in ce masura Sincai putea reactiona la efuziunile mistice ale domnului Becali si responsabilitatea pe care o televiziune o are pentru modelele pe care le promoveaza. Promovati ideile pe care le are, viziunea pe care o are asupra lumii. Mi s-a parut atitudinea unui incepator (nr.red. a moderatoarei Sincai) terorizat de ideea ca l-ar fi intrerupt pe Becali. Nu inteleg aceasta atitudine la un om care are mii de ore de talk show-uri. N-am inteles atitudinea asta deschisa fata de tot ce spunea Becali”, a spus Herjeu.

Iata ce a spus Becali despre vaccinare la RTV, conform Pagina de Media, in a doua zi de Craciun, cand audienta era foarte mare.

Gigi Becali: Eu nu ca… Eu nu ma vaccinez nici daca mor pe loc! La mine e genetica… vine cu un vaccin, vine cu un… O sa zica ca dupa aia… Ba, uite care-i treaba… Pai pentru ca nu puteam sa tinem evidenta ca sa te stim bine cum esti tu… asa cred…(inchinandu-se)

Doamne, sa nu fie!… ma, trebuie sa-ti punem tie in mana dreapta, aicea, un cip sau in frunte aicea… ca noi sa citim, sa vedem vaccinurile care le-ai facut tu ca sa stim ca daca-ti vine rau pe strada… ca asa o sa fie… o sa cada lumea… hap!… hap!… de la vaccinurile astea, intelegi?

Cristina Sincai: Doamne-fereste!

Gigi Becali: Pai asa o sa fie… asa cred… intelegi?… Doamne, iarta-ma! Nu vreau sa fac propaganda impotriva vaccinului… eu spun ce cred eu si eu nu fac vaccinul. (neinteligibil) sa nu faca vaccinul… sa-l faca!… fiecare sa faca, da eu nu fac…

Eu nu-l fac… daca pun capul aicea, pe buturuga, aicea… taie capul cu barda… pune… intinde mina, faci vaccinul… Ba, taie capul, da vaccinul nu-l fac… m-ai inteles?… Eu… (inchinandu-se)am dat la sute de oameni si mii de oameni…

Cristina Sincai: Medicamente…

Gigi Becali: … medicamente… si la spitale… caaduceam medicamente si nu pot sa le iau, trebuia sa le donez… le-am donat la spitale… medicamente… Virusul asta este un fleac! Dar daca cand mi-a curs nasul sau urechi sau nu stiu ce… sau ochii sau cutare sau putin temperatura… l-am luat… pac!, am luat medicamentul.

Eu nu stiu… nu la oameni ca e pacat… (neinteligibil) bidon… vitamina D3, zinc, vitamina C… paracetamolul numai daca ai temperatura pentru ca el scade glutationul… spun specialistii… la noi numai paracetamol… adica face mai rau… stii? El este fleac, daca-l iei din timp. Il opresti… bariera.. hai, noroc, COVID! Daca l-ai lasat 5 – 6 zile… lasa, ma, ca n-am eu nimica… sunt puternic eu… stai putin ca nu, domne, putin aer conditionat… nu, domne, pai da nu… pai da putin racit, n-am nimica eu, n-am eu COVID… de parca erusine sa ai COVID…

Rudele au avut, prieteni au avut… pe toti i-am ajutat… Eu n-am tinut cont. Unde a fost ala bolnav, direct… asa, si fara masca ca sa-l incurajez… Si m-am dus si am dat medicament si am stat langa el.”

Mai mult despre: ,

Comentarii: