CNA, inca o amenda pentru Antena 3. Este a doua amenda pe care Razvan Dumitrescu o ia pentru dezinformare in doar doua saptamani

politica

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a sanctionat, marti, postul Antena 3 cu o amenda de 20.000 de lei din cauza neasigurarii informarii obiective a publicului, prin difuzarea unei serii de afirmatii referitoare la vaccinul impotriva COVID-19 in cadrul editiei din 13 septembrie a emisiunii „Subiectiv”, moderata de Razvan Dumitrescu.

Intrunit in sedinta publica, Consiliul a analizat rapoartele de monitorizare intocmite de directia de specialitate ca urmare a autosesizarii si a sesizarilor primite si a decis sa sanctioneze postul Antena 3 cu amenda de 20.000 de lei pentru editia din 13 septembrie a emisiunii „Subiectiv”, moderata de Razvan Dumitrescu, precizeaza CNA, citata de Agerpres.

Potrivit sursei citate, radiodifuzorul a incalcat dispozitiile art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504 / 2002, conform carora „Toti furnizorii de servicii media audiovizuale au obligatia sa asigure informarea obiectiva a publicului prin prezentarea corecta a faptelor si evenimentelor si sa favorizeze libera formare a opiniilor”.

Totodata, au fost incalcate prevederile art. 64 alin. (1) lit. a), b) din Codul de reglementare a continutului audiovizual („In virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie sa respecte urmatoarele principii: a) asigurarea unei distinctii clare intre fapte si opinii; b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment sa fie corecta, verificata si prezentata in mod impartial si cu buna-credinta”).

In sedinta CNA de joia trecuta, Antena 3 a primit o amenda de 40.000 de lei pentru o alta editie a emisiunii „Subiectiv”, din 20 iunie, in cadrul careia au fost facute afirmatii antivacciniste, incalcandu-se dispozitiile art. 64 alin. (1) lit. a), b) din Codul audiovizualului.

Mai mult despre: ,

Comentarii: