news

CNA incepe sa miste. Amenzi pentru RTV din cauza emisiunilor cu Sosoaca: „Exista cazuri de omor in spital”

Romania TV a primit primit, miercuri, amenzi in valoare totala de 25.000 de lei din partea CNA. O amenda de 15.000 de lei a fost data in urma unor emisiuni realizate de Victor Ciutacu la care au fost invitati Gelu Visan si Diana Sosoaca.

Amenda de 15.000 de lei a fost data la propunerea Dorinei Rusu pentru emisiunile „Punctul Culminant” din 9 februarie si 22 martie, informeaza Pagina de Media. Ambele editii au fost reclamate de Raed Arafat, iar in una dintre ele (cea din martie) Diana Sosoaca a facut mai multe afirmatii impotriva sefului DSU.

Editia din 9 februarie in care s-a pus urmatoarea burtiera: „Document Cutremurator semnat de comandatul Arafat, Scandal pe oxigenul din spitale, Documente devastatoare”

Ce s-a spus in emisiune, printre altele:

Ciutacu: „17 morti dupa tragedia de la Matei Bals doamnelor si domnilor, niciun responsabil, niciun vinovat, niciun demis, niciun demisionar. Nici pana in ziua de astazi nu avem raportul efectuat de Comisia de Ancheta asupra cuzelor tragediei. Stim doar atat ca a explodat ceva, nici macar nu reusim sa ne lamurim ce. In actualul context doamnelor si domnilor prietenul meu Gelu Visan este in posesia unor documente absolut devastatoare. Le avem si noi.”

Gelu Visan: Victor imediat dupa ce a aparut aceasta tragedie, dupa ce am aflat de explozia de la Bals, am dat telefoane, am fost sunat, am tot sunat specialistii sa vad ce s-a intamplat de ce nu a putut fi evitata o catastrofa de acest gen dupa ce s-a intamplat la Neamt.

Am primit raspunsul, o adresa semnata trimisa de catre domnul Arafat din partea Departamentului de Situatii de Urgenta, o adresa la care eu la Romania TV la dumneavoastra am spus ca este clar abuz in serviciu, pentru ca se adreseaza cu impunere Diectiilor de Sanatate Publica carora le impune, pur si simplu, sa scoata din saloane acest tip de oxigen fabricat prin concentratoare.

12 decembrie este sematura lui Arafat in care spune negru pe alb la final, la punctul patru, ca acest oxigen e bun de folosit de catre pacienti acasa, este bun de subventionat de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate dar nu in spitale. In tot parcursul documentului nu ne spune de ce nu in spitale. Uite ca de aia, ca spune Arafat, repet, el neavand atributii in interiorul spitalelor sa decida supra acestor documente.”

Deci este noaptea mintii. El spune intr-o adresa, repet, eu consider abuz in serviciu si cauza nenorocuirii de la Bals, eu o sa-l acuz public dupa aceasta pe Arafat, da el spune ca oxigenul poate fi folosit de catre pacienti dar nu in saloane, ca in saloane s-ar putea sa nu ia foc, ci in afara saloanelor, la ei acasa unde e clar ca sunt mult mai in siguranta.

Deci este incredibil. La Romania TV Victor am venit cu acest document atunci si este meritul vostru ca eu l-am aratat pe camera atunci. Eu nu stiu cat am fost de credibil. Cert este ca aratatrea acestui document pe camera a speriat sau a pus pe ganduri multa lume. Eu am tot spus lucrul acesta, din ora in ora am spus la voi si multumesc ca am spus lucrul asta. Oamenii au sunat, domne nu era niciun incendiu daca se foloseau concentratoare. Au spus, domne au aratat cum se foloseste si asa mai departe.

Asta este, toata lumea a tacut din gura, ministrul sanatatii nu a avut nicio reactie pana zilele trecute cand ce sa vezi, surpriza grava si mare. Iar aici este cazul penal. Arafat stiind ce a facut, stiind ca noi am aratat impreuna acest document cum ne cum a dat o alta adresa in care doteaza spitalele din Romania atentie cu concentratoarele pe care le scosese cu o luna si jumatate in urma fara sa anuleze primul ordin.

Adica printr-o formula de sponsorizare a Departamentului de Situatii de Urgenta care habar nu am in ce calitate sponsorizeaza. Se duce cu aceste concentratoare, de data aceasta in spitale cand el spusese ca aceste concetratoare nu sunt bune. Ne arata ca si-a dat seama dupa Bals ce nenorocire a creeat prin scoaterea acestor concentratoare din spitale si ne mai arata ca speriat fiind de amploarea si nenorocirea care poate sa urmeze doteaza spitalele cu aceste concentratoare scotand altele de acolo, face niste incurcaturi atentie, atentie aruncand vina pe ISU si asa mai departe.”

Pe 22 martie 2021, senatoarea Diana Sosoaca a fost invitata in cadrul emisiunii „Punctul Culminant” si a facut urmatoarele afirmatii despre Arafat:

Diana Sosoaca: „Tot ma acuza lumea ca eu nu am facut plangere penala impotriva lui Arafat, in data de 3 sau 4 decembrie am depus la DIICOT Iasi plangere penala impreuna cu colegii mei, Cacescu, Medeleanu, cu sotul meu Silvestru Sosoaca si partidul Neamul Romanesc impotriva, Ministerul Sanatatii, ministrului Sanatatii, Nelu Tataru, Guvernului Romaniei, primului- ministru Ludovic Orban, Ministerul Afacerilor Interne, DSU, Raed Arafat, Alexandru Rafila, Streinu Cercel, Marcel Vela, pentru urmatoarele infractiuni: abuz in serviciu, comunicarea de informatii false, fals in declaratii, grup infractional organizat, abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, infractiuni contra umanitatii, impiedicarea exercitarii libertatii religioase, fapte care au produs consecinte deosebit de grave, deturnare de fonduri, violarea vietii private. Art. 8, indice 1, din Legea 115/99 privind responsabilitatea ministeriala. In urma cu trei saptamani mi-a sosit o decizie a procurorului care mi-a spus ca nu sunt indeplinite conditiile pentru infractiunea de comunicare de informatii false fara sa ne cheme vreodata pe vreunul sa depunem vreo depozitie, ceva, fara nimic.

Despre ce vorbim? La Bogdan Stanoevici acum tot doua saptamani sau trei nici nu mai stiu cand ne-au transmis ca nu exista fapta penala fara sa ne cheme vreodata acolo. Ce face procurorul general? Ce face DIICOT-ul? Pentru ce ascunde si musamalizeaza pentru ce nu da drumul acestor dosare? Ce trebuie sa facem ca acesti procurori, ca aceste institutii ale statului roman sa-si faca treaba. Discutam despre justitie? Este cea mai mare injustitie in Romania.

Nu va spun in ce hal se vorbeste, pai la Timisoara tu, jandarm, sa spui – Fac ceva, ca sa nu ma exprim altfel, pe drepturile si libertatile voastre-. Sunt inregistrari pe internet. Cum e posibil acesti reprezentanti ai acestor institutii sa spuna acest lucru? Pentru ce? Pentru o pandemie pentru care nu exista epidemie decretata in Romania?

Pentru ca luam masuri politice in loc sa luam masuri medicale? Pentru ca exista cazuri de omor in spital si avem inclusiv inregistrari si poze si depozitii ale inclusiv cadrelor medicale? Si nimeni nu face nimic? Avem plangeri penale adresate acestor institutii si nimei nu face nimic, niciun procuror nu ne cheama nicaieri? Solicitam sa se faca autopsii si se duce Bogdan Stanoevici si este ars doar ca sa nu se faca autopsia si toxicologia sa se vada ce i-au injectat. Pai eu i-am vazut corpul lui Bogdan, ala nu era Bogdan.

Victor Ciutacu: Cum adica nu era Bogdan?

Diana Sosoaca: Ei uite ca nu era Bogdan, era el traumatizat, vanat aici la gura, cu gura in jos, nu se poate asa ceva, eu l-am vazut pe Bogdan Stanoevici mort. Despre ce vreti sa va mai spun, nu e posibil ce se intampla in Romania, Bogdan era un sfert din ce era el ca si corp ca si…asta era Bogdan mort.

Victor Ciutacu: Pai si ce i-au facut, doamna?

Diana Sosoaca: Ce i-au facut, pai doua luni de zile distrus? Tinut numai cu porcaria aia in gura, cu patru infectii nozocomiale? E posibil? Si mie imi spune ca nu a fost omorat Bogdan? Bogdan a fost omorat cu zile. Din cauza unor protocoale inacceptabile care exista in spital.

Victor Ciutacu: Doamna, a fost omorat cu intentie sau cu incompetenta?

Diana Sosoaca: Poate sa-mi faca plangeri penale, pot sa ma aresteze, de acolo din inchisoare sau de unde vor sa ma interneze ei nu voi pregeta si nu ma voi opri sa spun ca este crima ce se intampla acum in Romania si acuz aceasta guvernare si pe presedintele Iohannis de genocid. Opriti genocidul.”

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Rusia a ajuns sa importe benzina din Belarus. Industria petroliera a lui Putin, piatra de temelie a economiei rusesti, este in mare dificultate

Atacurile cu drone ucrainene asupra centrelor petroliere si rafinariilor rusesti pun in pericol industria petroliera…

3 ore ago

Chinezii au construit in desert macheta centrului capitalei Taiwanului, probabil pentru a simula planuri de invazie

Pe un teren de antrenament militar situat in regiunea desertica Mongolia Inferioara, China a construit…

4 ore ago

Mercedes opreste productia modelului Smart: „Nu a adus niciodata profit”. Nici parteriatul nu chinezii nu a mers

Gata, gata, asta este: Dupa mai bine de 25 de ani, Mercedes pune capat productiei…

3 ore ago

Ar trebui ca UE sa continue sa sprijine Ucraina? Sondajele arata ca europenii sunt in favoarea ajutorului

Majoritatea respondentilor la un sondaj pentru Euronews realizat de IPSOS considera ca sprijinul acordat Ucrainei…

3 ore ago

SUA ii numesc pe anchetatorii din Rusia drept „vanzatori de balegar” din cauza afirmatiilor privind atacul de la Moscova

Statele Unite i-au catalogat joi pe oficialii rusi drept "vanzatori de gunoi de grajd destul…

3 ore ago

Cei mai bogati din lume. Averea celor 1% din top tocmai a atins un nivel record de 44.000 de miliarde de dolari

Avutia celor 1% din top a atins un nivel record de 44.600 de miliarde de…

3 ore ago