CNCD a sanctionat-o pe Lia Olguta Vasilescu pentru declaratiile referitoare la etnicii germani. Este doar prima sanctiune

politica

Senatorul USR Vlad Alexandrescu anunta ca CNCD a sanctionat-o pe Lia Olguta Vasilescu pentru una dintre declaratiile referitoare la etnicii germani.

:In sfarsit, CNCD a decis sanctionarea Olgutei Vasilescu pentru declaratia ei stupefianta despre etnicii germani.

‘Ca neamt, sa vorbesti despre gazare trebuie sa ai mult curaj’, spunea ea despre Klaus Iohannis, imediat dupa 10 august. Aceeasi Olguta Vasilescu care in anii 2000 aducea elogii maresalului Ion Antonescu la tribuna Camerei Deputatilor.

La sesizarea mea si a unor colegi parlamentari din USR, Consiliul National contra Discriminarii a sanctionat-o cu un avertisment. Poate ca nu e destul si nici nu va fi destul daca nu va exista si o sanctiune a societatii si electoratului.

Pentru ca Romania pe care ne-o dorim nu inchide ochii la discriminare si discursul urii. Ci, il condamna ferm”, anunta senatorul USR.

In recent incheiata campanie electorala, Olguta Vasilescu a avut un nou derapaj similar, fiind nevoita apoi sa isi ceara scuze.

Deputata USR Cristina Iurisniti, presedinta Comisiei pentru egalitatea de sanse intre femei si barbati, a reclamat la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) declaratiile Olgutei Vasilescu la adresa presedintelui Klaus Iohannis .

„Insinuarile facute de doamna Olguta Vasilescu fac parte din discursul public asumat de PSD cu privire la etnia presedintelui Romaniei, menite sa instige la ura, intoleranta si discriminare”, se arata in solicitarea oficiala a deputatei USR adresata CNCD.

Cristina Iurisniti a cerut sa fie constatata fapta contraventionala a sefei campaniei PSD pentru alegerile prezidentiale. Totodata, Iurisniti a solicitat ca in decizia CNCD sa i se solicite lui Vasilescu sa prezinte scuze sefului statului.

„In data de 16 noiembrie, in cadrul unei emisiuni la postul Antena 3, deputata social-democrata Olguta Vasilescu a afirmat, cu privire la seful statului, urmatoarele – Domnul Klaus, cred deja se si vede sef de lagar de concentrare si toti PSD-istii bagati acolo la reeducare”, a citat Iurisniti declaratia lui Vasilescu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: