CNCD o spala pe Olguta si il amendeaza pe Iohannis. Afirmatia „Iohannis, sef de lagar de concentrare” ar fi OK

politica

CNCD a decis, miercuri, sa il amendeze pe Klaus Iohannis pentru discriminare la adresa maghiarilor, in timp ce afirmatiile Liei Olguta Vasilescu privind comportamentul „nazist” al lui Iohannis au fost incadrate la „libertate de exprimare”. CNCD este dominat de PSD si UDMR.

„Afirmatia domnului Klaus Werner Iohannis: ‘Jo napot kivanok, PSD! (Va doresc o zi buna, PSD).Este incredibil, dragi romani, ce se intampla in Parlamentul Romaniei. PSD a ajutat UDMR sa treaca prin Camera Deputatilor o lege prin care da autonomie larga Tinutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce intelegeri se fac in Parlamentul Romaniei! In timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autoritati ne luptam pentru vietile romanilor, ne luptam ca sa scapam de aceasta pandemie, PSD, marele PSD, se lupta in birourile secrete din Parlament, ca sa dea Ardealul Ungurilor. Jo napot, Ciolacu! (Buna ziua, Ciolacu) Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, in schimbul acestei intelegeri? Vedeti, dragi romani, asta inseamna o majoritate toxica, majoritatea toxica pesedista. De aceea, dragii mei, se intelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale natiunii sa fie hotarate de PSD. Eu nu mai vreau ca aceasta majoritate toxica pesedista sa hotarasca impotriva Romaniei si impotriva romanilor. Este inadmisibil asa ceva si, pana cand sunt eu Presedintele Romaniei, o astfel de lege nu va exista. Va multumesc!’ reprezinta fapta de discriminare si incalca dreptul la demnitate pe criteriul de apartenenta etnica/nationala, conform art. 2 alin. (1) si art. 15 din O.G. 137/2000, republicata.

S-a aplicat sanctiunea amenzii contraventionale in cuantum de 5.000 lei fata de Klaus Werner Iohannis. Constatarea a fost 6-1, amenda 5-1”, a anuntat CNCD intr-un comunicat de presa.

Este printre cele mai dure sanctiuni date miercuri de CNCD.

In schimb, Lia Olguta Vasilescu a scapat masma curata.

„Afirmatia doamnei Lia Olguta Vasilescu: ‘Domnul Klaus, cred deja se si vede sef de lagar de concentrare si toti PSD-istii bagati acolo la reeducare’, se incadreaza in limita libertatii de exprimare si este protejata de art. 10 al Conventiei pentru apararea drepturilor omului si libertatilor fundamentale. Hotarare adoptata cu unanimitate de voturi (8 voturi)”, se mai arata in comunicat.

Citeste si: Cine sunt cei care l-au amendat pe Iohannis. Sefa organizatiei de femei din PSD Teleorman este membra a CNCD

Mai mult despre: ,


Comentarii: