CNMR-ul lui Cumpanasu se dezintegreaza cu zgomot. Plecari in masa, nu mai vor sa se asocieze cu candidatul calare pe cadavrele din Caracal

news

Mai multe organizatii membre ale Coalitiei Nationale pentru Modernizarea Romaniei (CNMR), condusa de Alexandru Cumpanasu, au anuntat ca parasesc aceasta structura. Cumpanasu si-a anuntat candidatura la Presedintie, profitand de notorietatea obtinuta in cazul Caracal.

Luni, Consiliul National al Rectorilor (CNR) a anuntat ca paraseste CNMR. Prima organizatie care a plecat din CNMR a fost Camera de Comert si Industrie, in urma cu trei saptamani.

„Am fost alaturi in proiectul ‘Coalitia Nationala pentru Modernizarea Romaniei’ pentru ca am crezut si credem ca impreuna putem fi mai puternici, mai responsabili, mai solidari si mai angajati in modernizarea Romaniei. Cu toate acestea, suntem nevoiti sa afirmam clar ca nici CNMR si nici o alta formula guvernamentala sau nonguvernamentala nu pot subordona CNR. Astazi, Consiliul National al Rectorilor a luat decizia de a suspenda pe termen nelimitat participarea noastra la CNMR. Fiecare membru al comunitatii academice are dreptul la propria lui opinie politica, are dreptul de a exprima propriile opinii si convingeri, insa CNR, in ansamblul sau, este si trebuie sa fie garantul institutional al echidistantei si impartialitatii institutiilor universitare. (…) Multumim CNMR pentru colaborarea avuta, insa dorim sa pastram universitatile in afara jocului politic! Suspendarea noastra este ferma, neechivoca si pe termen nelimitat”, se precizeaza intr-un comunicat al CNR difuzat luni si citat de Agerpres.

Marti, Consortiul Universitaria, format din Universitatea din Bucuresti, Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timisoara, Academia de Studii Economice din Bucuresti si Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, a anuntat public ca se retrag din organizatia lui Cumpanasu.

De asemenea,  si HBO Romania se delimiteaza de actiunile lui Alexandru Cumpanasu. Acestuia i-a fost trimisa o ”notificare de inlaturare” de pe contul sau de Facebook a unei imagini protejate de drepturi de autor. Este vorba despre un cadru din serialul ”Umbre”, postat de Cumpanasu in 26 august, informeaza G4media.ro.

Mai mult despre:

Comentarii: