externe

CNN: Puiul crescut in laborator este cu un pas mai aproape de a fi vandut in SUA. Astfel de carne se vinde deja, in Singapore, din 2020

Americanii sunt cu un pas mai aproape de a putea cumpara pui crescut din celule animale, cunoscut si sub numele de carne crescuta in laborator, relateaza CNN.

Good Meat, dezvoltatorul unui astfel de produs de pui, a anuntat marti ca a primit o asa-numita scrisoare „fara intrebari” din partea Food and Drug Administration. Aceasta scrisoare afirma ca administratia este multumita de faptul ca produsul este sigur pentru a fi vandut in Statele Unite. FDA a emis o scrisoare similara unei alte companii care produce carne din celule de pui cultivate, Upside Foods, in noiembrie.

Acesta este un pas important, dar nu inseamna ca cumparatorii vor putea incerca produsul inca. Pentru a primi unda verde pentru a vinde consumatorilor, ambele companii au nevoie de aprobarea Departamentului american al Agriculturii.

Scrisoarea FDA „este o etapa cruciala in aducerea Good Meat in restaurantele si magazinele din SUA”, a declarat marti Good Meat intr-o declaratie, adaugand ca „lucreaza acum cu Departamentul de Agricultura al SUA pentru obtinerea aprobarilor necesare”.

Good Meat isi face reclama la produsul sau ca fiind „carne fara sacrificare”, o abordare mai umana a consumului de carne. Sustinatorii spera ca carnea de cultura va contribui la combaterea schimbarilor climatice prin reducerea necesitatii cresterii animalelor, proces in cursul caruia se emit gaze cu efect de sera. Carnea cultivata sau crescuta in laborator este crescuta intr-o cuva asemanatoare cu cea pe care o gasiti la o fabrica de bere.

Good Meat, care este detinuta de producatorul de oua Eat Just, a declarat ca, dupa ce USDA va aproba produsul sau, bucatarul si membrul consiliului de administratie al Good Meat, Jose Andres, va incepe sa serveasca aceasta carne cultivata intr-un restaurant din Washington, D.C.

Nu exista un termen clar pentru momentul in care Good Meat sau Upside Foods vor obtine aprobarea USDA. Insa, la nivel international, lucrurile se misca rapid. Puiul pe baza de celule de la Good Meat a fost aprobat pentru vanzare in Singapore in 2020 si, de atunci, poate fi cumparat in restaurantele din aceasta tara.

„Vindem pui fara sacrificare de peste doi ani in Singapore si ne bucuram ca vom putea face acest lucru sa se intample aici, acasa, in Statele Unite”, a declarat Josh Tetrick, CEO al Good Meat si Eat Just, intr-o declaratie trimisa la CNN prin e-mail.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Fostul presedinte al R. Moldova, Igor Dodon, pozeaza drept pacifist si „trage sfori” spre Rusia si China

Liderul prorus al celui mai mare partid de opozitie din Republica Moldova, Igor Dodon, a…

4 ore ago

Lituania considera ca Ucraina are dreptul sa atace si tinte din Belarus, daca Rusia plaseaza acolo „obiective militare valide”

Ministrul lituanian de Externe, Gabrielius Landsbergis, considera ca, daca Rusia plaseaza obiective militare valide in…

8 ore ago

A fost ucis in puscarie cel mai mare criminal in serie din Canada. El era vinovat pentru moartea a peste 50 de femei

Robert Pickton, cel mai mare criminal in serie din istoria Canadei si care este considerat…

5 ore ago

Grecia prezinta din nou cazul privind returnarea sculpturilor din Partenon de catre British Museum in fata unui comitet al UNESCO

Grecia si-a prezentat cazul privind returnarea sculpturilor Partenonului la o sesiune a unui comitet UNESCO…

8 ore ago

Cateva sute de ieseni au protestat pentru Codrii Iasilor: „Nu vrem sa fie confiscat acest mars de nimeni”

O manifestatie mai putin intalnita in zilele de azi in Romania a avut loc la…

5 ore ago