CNN: Unsprezece pescari indonezieni salvati in largul coastelor australiene dupa sase zile fara apa si mancare

externe

Unsprezece pescari indonezieni au fost salvati de autoritatile maritime australiene de pe o insula minuscula, dupa ce au fost blocati timp de sase zile fara apa sau mancare, dar exista temeri ca alti noua pescari s-ar fi inecat, scrie CNN.

Doua ambarcatiuni de pescuit au fost distruse saptamana trecuta de ciclonul tropical Ilsa, una dintre cele mai puternice furtuni care a lovit Australia de Vest in mai bine de un deceniu, a declarat Autoritatea australiana pentru siguranta maritima (AMSA).

Primul grup de 11 barbati a inotat pana la tarm pe insula Bedwell, o intindere de nisip din Rowley Shoals, la aproximativ 300 de kilometri vest de Broome, pe coasta de nord-vest a Australiei.

Zona este cunoscuta pentru pescuitul de adancime.

Barbatii au supravietuit fara mancare sau apa timp de aproape o saptamana inainte de a fi reperati de un avion al Fortelor de frontiera australiene (ABF) in timpul unei misiuni de supraveghere planificate, a precizat AMSA, ceea ce a determinat trimiterea unui elicopter de salvare.

Cea de-a doua nava, despre care se crede ca ar fi transportat cel putin alte 10 persoane, s-a scufundat in furtuna puternica, a precizat AMSA.

Unul dintre supravietuitori a petrecut 30 de ore in apa inainte de a ajunge pe insula Bedwell. Ceilalti noua pescari probabil sunt morti, a precizat AMSA.

Supravietuitorii au fost dusi la spitalul Broome pentru tratament.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: