CNSAS anunta cati turnatori si securisti candideaza pentru Parlament. Tariceanu, intr-o pozitie jenanta

politica

Consiliul National Pentru Studierea Arhivelor Securitatii anunta ca sase dintre candidatii la alegerile parlamentare din 11 decembrie au calitatea de colaborator sau lucrator al Securitatii, conform unor decizii definitive ale instantelor de judecata.

CNSAS anunta ca pana in prezent au fost primite de la birourile electorale judetene datele privitoare la un numar de 5164 candidati. Pe listele ALDE se afla doi fosti colaboratori ai Securitatii, in conditiile in care Tariceanu pozeaza ca mare luptator importriva oricarui „sistem represiv”.

„Facem cunoscut faptul ca pe numele urmatorilor candidati exista hotarari definitive si irevocabile prin care instanta competenta a constatat existenta calitatii de colaborator al Securitati sau a calitatii de lucrator al Securitatii : Alexandru Andrei (candidat ALDE, Bucuresti), Calota Samuel (candidat ALDE, Teleorman); Ganea Ion (candidat PMP, Tulcea) – lucrator al Securitatii; Manole Victor (candidat PRU, Covasna); Popovici Anton Teodor (candidat PRU, Vaslui); Turda Gheorghe (candidat PRU, diaspora). Mentionam ca verificarile candidatilor la alegerile generale din luna decembrie 2016 continua, urmand ca rezultatele sa fie facute publice pe masura ce vor fi finalizate, conform legii”, transmite consiliul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: