Categories: politicarecomandate

Coalitia a decis, pensiile speciale pentru parlamentari si primari vor fi eliminate cu totul peste o luna. Dacian Ciolos: „Imediat ce incepe sesiunea parlamentara”

Copresedintele USR PLUS, Dacian Ciolos, a anuntat vineri ca eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari si alesi locali se va face imediat dupa ce va incepe sesiunea parlamentara.

„Imediat ce incepe sesiunea parlamentara, eliminarea pensiilor pentru parlamentari si primari. Pentru revizuirea legislatiei pe celelalte pensii speciale e nevoie de o analiza”, a declarat Ciolos pentru Spot Media.

Fopstul presedinte al Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, a promis in luna noiembrie a anului trecut ca va „rezolva” inainte de alegeri problema pensiilor speciale pentru parlamentari, insa nu s-a tinut de cuvant.

Pensiile speciale pentru primari au fost prorogate cu un an, pe 30 decembrie, printr-o ordonanta de urgenta a Guvernului Citu.

„Daca acest OUG nu ar fi avut loc, de la data de 1 ianuarie 2021 toti alesii locali ar fi beneficiat de Pensie Speciala. Cu alte cuvinte randurile pensionarilor speciali ar fi fost ingrosate cu zeci de mii de fosti si actuali primari, sefi de consilii judetene si adjunctii lor”, a mentionat deputatul USR PLUS Filip Havarneanu.

Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, Cseke Attila, a declarat ca acordarea pensiilor speciale pentru alesii locali a fost amanata cu un an, iar aceasta prevedere este cuprinsa in ordonanta de urgenta privind masurile pentru bugetul pe anul 2021.

Ministrul Dezvoltarii a mentionat, intrebat daca au existat discutii cu primarii inainte de a se adopta ordonanta de urgenta, ca aceasta discutie „trebuie sa porneasca de la niste realitati”.

„Realitatea este urmatoarea, ca acest Guvern, Guvernul Citu, s-a format in 23 decembrie, seara. Este extraordinar de greu sa respecti un termen de consultare de zece zile, cand sfarsitul anului este peste opt zile si cand aceste masuri care au fost prezentate trebuie luate inainte de 31 decembrie, pentru ca altfel impactul bugetar si toate consecintele sunt cele pe care le cunoasteti. Ne vom stradui, in mod evident, pentru respectarea acestor termene de avizare, inclusiv catre structurile asociative ale autoritatilor locale, dar astazi pot sa spun ca a fost o situatie speciala, din acest punct de vedere, pentru ca acum zece zile nu am avut Guvern cu puteri depline”, a afirmat el.

Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Deputat PSD, asociat cu extremistii de dreapta care il considera pe Trump un „trimis al lui Dumnezeu” pe pamant

Deputatul PSD Radu Cristescu este un sustinator al miscarii QAnon, a dezvaluit liderul QAnon Romania,…

34 de secunde ago

Ciolacu, delir la congresul BNS. S-a comparat cu Roosevelt, iar sindicalistul Costin este Winston Churchill: „Ne aflam in mijlocul unui razboi”

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a fost invitat de onoare, joi, la Congresul Blocului National Sindical.…

2 ore ago

4.271 de cazuri noi de coronavirus. Aproximativ 36.000 de teste au fost efectuate

In ultimele 24 de ore au fost raportate inca 4.271 de cazuri noi de coronavirus…

22 de minute ago

Berbeceanu, inconjurat de angajatii Prefecturii in ultima zi in functie: „Va multumesc ca ati fost langa mine!”

Traian Berbeceanu a fost inconjurat de numerosi angajati ai Prefecturii Bucuresti in ultima sa zi…

37 de minute ago

Spumega Costin la adresa lui Citu: „Este prima oara cand suntem transformati intr-o adunatura de hoti de un lider politic”

Liderul Blocului National Sindical, Dumitru Costin, a afirmat joi, ca este pentru prima oara in…

46 de minute ago