politica

Coalitia a decis, pensiile speciale pentru parlamentari si primari vor fi eliminate cu totul peste o luna. Dacian Ciolos: „Imediat ce incepe sesiunea parlamentara”

Copresedintele USR PLUS, Dacian Ciolos, a anuntat vineri ca eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari si alesi locali se va face imediat dupa ce va incepe sesiunea parlamentara.

„Imediat ce incepe sesiunea parlamentara, eliminarea pensiilor pentru parlamentari si primari. Pentru revizuirea legislatiei pe celelalte pensii speciale e nevoie de o analiza”, a declarat Ciolos pentru Spot Media.

Fopstul presedinte al Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, a promis in luna noiembrie a anului trecut ca va „rezolva” inainte de alegeri problema pensiilor speciale pentru parlamentari, insa nu s-a tinut de cuvant.

Pensiile speciale pentru primari au fost prorogate cu un an, pe 30 decembrie, printr-o ordonanta de urgenta a Guvernului Citu.

„Daca acest OUG nu ar fi avut loc, de la data de 1 ianuarie 2021 toti alesii locali ar fi beneficiat de Pensie Speciala. Cu alte cuvinte randurile pensionarilor speciali ar fi fost ingrosate cu zeci de mii de fosti si actuali primari, sefi de consilii judetene si adjunctii lor”, a mentionat deputatul USR PLUS Filip Havarneanu.

Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, Cseke Attila, a declarat ca acordarea pensiilor speciale pentru alesii locali a fost amanata cu un an, iar aceasta prevedere este cuprinsa in ordonanta de urgenta privind masurile pentru bugetul pe anul 2021.

Ministrul Dezvoltarii a mentionat, intrebat daca au existat discutii cu primarii inainte de a se adopta ordonanta de urgenta, ca aceasta discutie „trebuie sa porneasca de la niste realitati”.

„Realitatea este urmatoarea, ca acest Guvern, Guvernul Citu, s-a format in 23 decembrie, seara. Este extraordinar de greu sa respecti un termen de consultare de zece zile, cand sfarsitul anului este peste opt zile si cand aceste masuri care au fost prezentate trebuie luate inainte de 31 decembrie, pentru ca altfel impactul bugetar si toate consecintele sunt cele pe care le cunoasteti. Ne vom stradui, in mod evident, pentru respectarea acestor termene de avizare, inclusiv catre structurile asociative ale autoritatilor locale, dar astazi pot sa spun ca a fost o situatie speciala, din acest punct de vedere, pentru ca acum zece zile nu am avut Guvern cu puteri depline”, a afirmat el.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Ajutorul american este pe drum. Ucraina are acum incredere in ziua de maine

Cu sufletul la gura, am stat cu totii la votul americanilor din Camera Reprezentantilor. Ucrainenii,…

3 minute ago

Rebeli islamisti ucisi in Filipine de armata. Comandantul, fratele sau si alti zece militanti au fost eliminati de trupele guvernamentale

Trupele filipineze l-au ucis pe liderul unei mici grupari rebele musulmane si pe unsprezece dintre…

18 minute ago

Un nou val de praf saharian se va abate asupra Romaniei de astazi si pana maine dimineata, aducand cu el ploi sangerii

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, o masa de aer incarcata cu praf saharian se va…

19 minute ago

Presa de stat rusa se intoarce impotriva „tradatorului” Mike Johnson. Presedintele Camerei Reprezentantilor a sustinut pachetul de ajutor militar pentru Ucraina

Propagandistii presedintelui rus Vladimir Putin au schimbat modul in care il descriu pe Mike Johnson,…

11 minute ago

In cel mai recent sondaj INSCOP, alianta PSD-PNL este cotata cu 46,6% din intentiile de vot la europarlamentare, AUR scade la 16,7%

Alianta PSD-PNL este creditata ca 46,6% din intentiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu…

O oră ago