Coalitia incepe sa se fisureze. Nemultumiri mari in ALDE in legatura cu impartirea functiilor de catre PSD

politica

Structurile de conducere ale PSD si ALDE se reunesc, sambata, la Mamaia pentru a analiza activitatea Guvernului si a discuta despre viitoare masuri. Insa, inainte de sedinta, europarlamanetarul Norica Nicolai a anuntat ca exista mari nemultumiri in ALDE legate de parteneriatul cu PSD.

„Sunt lideri PSD care considera ALDE o anexa. As vrea sa se inteleaga ca e un partid de sine statator, nu o anexa a cuiva”, a spus europarlamentarul Norica Nicolai, potrivit Antena 3.

„Vrem un proiect de tara si in conditiile in care guvernul nu va face acest lucru, mai ales dupa ultimele decizii cu mutarea departamentului la Ministerul Culturii. Sunt ingrijorati de lipsa unei legislatii in materie de patrimoniu national, pe care toata lumea o reclama, dar nimeni nu o face. (…) Exista lucruri care lasa de dorit”, a declarat Norica Nicolai.

Nicolai mai spune ca sunt secretari de stat care nu sunt lasati sa vorbeasca in public, in mass-media, sa spuna masurile pe care le iau. Ei acuza un embargou pus de ministri PSD.

„Eu, personal, mi-am exprimat nemultumirea fata de prezenta publica a secretarilor de stat. Trebuie sa intelegem ca actualul guvern este un guvern de coalitie, format din PSD si ALDE. Cele doua partide au o identitate clara in actul de guvernare si desi suntem partidul minoritar, pentru ca asta a vrut electoratul, identitatea noastra va trebui afirmata pregnant. Si am cerut secretarilor de stat sa fie prezenti si sa raspunda intotdeauna la solicitarile media pentru a-si prezenta punctele de vedere, proiectele pe care le realizeaza. Comunicarea, sa se inteleaga foarte clar, nu este o comunicare monocolora. Avem ideologii diferite, avem convingeri diferite, dar pentru Romania am ales sa fim impreuna”, a spus Norica Nicolai.

Cei din ALDE spun ca sunt dezavantajati si ca au primit doar functiile pe care nu le-au dorit cei din PSD.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: