Coalitia pentru Familie are candidat pentru Parlamentul European, BEC l-a validat: „Cu afectiune crestina va impartasesc intentia de a candida”

politica

Organizatiile care, alaturi de PSD, au provocat organizarea referendumului esuat pentru schimbarea definitiei familiei in Constitutie au propriul candidat pentru alegerile eurparlamentare. Acesta se numeste Petere Costea si candideaza ca „independent”.

Peter Costea a fost validat de BEC si va aparea pe bulettinele de vot. El precizeaza ca este sustinut de Alianta Familiilor din Romania.

Intr-un text postat pe site-ul sau de campanie, Costea se lauda cu demersurile sustinute in favoarea „familiei cresteni” si cu eforturile pe care le-a facut pentru organizarea referendumului esuat.

„Timp de 13 ani am pledat pentru valori, pentru dreptul la viata al copiilor nenascuti, pentru casatoria si familia naturala, precum si pentru alte subiecte similare. Unele demersuri au fost facute doar prin Alianta Familiilor din Romania, dar cele mai multe au fost realizate impreuna cu alti colegi de la organizatii pro-familie si pro-viata, in special Asociatia “Pro-Vita” Bucuresti.

Din multitudinea interventiilor sus amintite, le voi mentiona doar pe cele mai recente, respectiv cele intreprinse in anul 2018, cu privire la revizuirea Articolului 48 din Constitutia Romaniei.

In anul 2016 a fost inregistrat la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR), Cazul Coman.

Cazul Coman urmarea neconstitutionalitatea paragrafului din Articolul 277 cuprins in Codul Civil, care nu permite recunoasterea in Romania a casatoriilor intre persoane de acelasi sex, incheiate in strainatate. CCR a transmis cazul Curtii Europene de Justitie, care in primavara lui 2018 a respins obiectiile cuprinse in Cazul Coman, refuzand sa impuna Romaniei recunoasterea casatoriilor intre persoane de acelasi sex.

In 18 iunie 2018 AFR si Pro Vita au inregistrat un amicus curiae in CCR, solicitand inca odata respingerea Cazului Coman. [citeste documentul aici]

Iar in prima saptamana din iulie, CCR a respins pretentia de neconstitutionalitate a Articolului 277 din Codul Civil.

In data de 13 septembrie 2018 AFR si Pro-Vita au inregistrat un alt amicus curiae la CCR, solicitand Curtii validarea pentru a doua oara a referendumului programat pentru data de 6 si 7 octombrie.[citeste documentul aici]

Un numar relativ mare de organizatii neguvernamentale romane si straine, avand in frunte pe Amnesty International, au atacat propunerile de revizuire ale Articolului 48 pe motiv de neconstitutionale. Insa in 18 septembrie, CCR a respins din nou pretentiile de neconstitutionalitate si motivatiile propuse de Amnesty International pentru anularea referendumului, dovedind, in mare parte, ca rationamentul propus de AFR si Pro Vita cu privire la legalitatea referendumului a fost valid.

Decizia Curtii Constitutionale a fost favorabila legii de revizuire, cu majoritate de voturi (8-1), inlaturand astfel ultimul obstacol de realizare al referendumului.

Dupa referendumul din data de 6 si 7 octombrie 2018, la o distanta de cateva zile, in Parlament a fost initiata legea parteneriatelor civile, cu solicitarea ca proiectul de lege sa fie dezbatut in regim de urgenta. Iar in data de 16 octombrie am inregistrat un demers in Senatul Romaniei, solicitand in numele Aliantei Familiilor din Romania si a miscarii pro-familie din Romania, ca legea sa nu fie trecuta in regim de urgenta prin Parlament. In urma demersurilor noastre, beneficiul regimului de urgenta a fost respins tacit”, se afirma pe site-ul lui Costea.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: