„Coalitia pentru Familie vrea frica, e o forta politica obscura, finantata de la Rasarit” – Apel puternic al unui lider USR

news

Vicepresedintele USR Vlad Alexandrescu a facut un apel catre membrii partidului de a se pozitiona impotriva modificarii Constitutiei pe tema familie, la referendumul intern care va incepe luni, afirmand ca prin asta nu s-ar pune problema legalizarii casatoriilor gay, ci trebuie sa opuna rezistenta Coalitiei pentru Familie, care devine o forta politica „obscura”, finantata „de la Rasarit” si care vrea sa imprime frica in societatea romaneasca.

„Propunerea de modificare a Constitutiei este despre restrangerea familiei, o s-o restrangem mai mult decat este ea prevazuta in Constitutie. (…) Traim in ultima vreme sub imperiul unei frici, care pare ca doreste sa fie dusa de Coalitia pentru Familia, o coalitie care deci doreste sa pregneze societatea romaneasca de frica, de asteptari cu totul nejustificate, doreste sa ne faca sa functionam sub imperiul temerii”, spune Vlad Alexandrescu, intr-un clip postat pe Facebook.

El acuza ca ONG-ul incearca sa creeze frica unei „iminente nenorociri si devastari a societatii”, ceea ce nu ar trebui permis, arata News.ro.
„Va intreb, Vi se pare in societatea romaneasc ca exista aceasta necesitate, de a intra intr-un cort al fricii, vi se pare ca este sanatos pentru un partid politic tanar, cum suntem noi, USR, sa adoptam aceasta politica defensiva? (…) Eu cred ca nu avem nevoie de aceasta temere”, a spus Alexandrescu, subliniind ca nu trebuie lasata Romania sa se fie transformata „intr-o tara a fricii si fobiei”.

Senatorul USR a acuzat si ONG-urile care formeaza Coalitia pentru Familie, printre care unele „suspecte, finantate de la Rasarit” si cu „simpatii legionare”, ca incearca sa-si asume un rol politc, fara a fi fost votata in vreun fel de cetateni.
„E cazul sa dam un rol politic acestei Coalitii pentru Familie? (…) Vrem sa facem loc pe esicherul politic pentru aceasta miscare atat de importanta a modificarii Constitutiei sau pentru oricare miscare care ar putea urma acesteia, unei alte forte politice obscure, care nu a fost votata de cetateni?”, spune el.

Vlad Alexandrescu da asigurari ca un vot impotriva modificarii Constitutiei nu ar insemna ca USR se pozitioneaza in favoarea casatoriilor gay, ele fiind deja interzise prin Codul civil, care nu ar putea fi schimbat acum in Parlament.

„Din experienta parlamentara pe care am avut-o timp de 6 luni, nu cred ca exista vreun parlamentar, deputat sau senator, care sa fie dispus sa introduca o propunere de modificare a Codului civil pe acest punct. Chiar daca cineva ar incerca sa introduca asta va asigur (…) ca nu s-ar putea intruni o majoritate sau un grup de oameni care sa o sustina”, sustine fostul ministru.

Membrii USR, impartiti in trei tabere – sustinatorii lui Cristian Ghinea, cei ai lui Clotilde Armand si cei ai lui Nicusor Dan – au depus la partid trei platforme pentru a-si stabili ideologia formatiunii, in conditiile in care primii se definesc a fi „latura conservatoare”, ceilalti se considera liberali, iar Nicusor Dan – sustinatorul „unitatii in diversitate”, au precizat, pentru News.ro, surse din conducerea Uniunii Salvati Romania. Astfel, liberalii din USR au reiterat ca vor milita pentru pozitionare impotriva modificarii Constitutiei pe tema familiei la referendumul intern al partidului, in timp ce latura conservatoare a sustinut „intarirea casatoriei si a familiei, principalul fundament al societatii”.

La polul opus, Nicusor Dan i-a rugat pe colegii sai sa ia in calcul „sensibilitatile” celor care nu impartasesc in intregime aceste valori si caracteristicile societatii romanesti in momentul in care isi aleg „bataliile si pozitiile”.

Referendumul intern, la care vor vota toti membrii USR, incepe luni.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: