Coalitia PSD-PNL nu sufla o vorba, insa Cehia anunta ce vine in 2022: „Va fi unul dintre cei mai dificili ani din istorie. Provocari: cresterea preturilor energiei, inflatia si criza sanitara”

politica

Noul premier al Republicii Cehe, Petr Fiala, a avertizat sambata, in primul sau discurs cu ocazia Anului Nou, ca 2022 va fi unul dintre ”cei mai dificili” ani din istoria recenta a tarii sale si a lansat un apel la solidaritate catre conationalii sai, transmite dpa.

Fiala (57 de ani) a apreciat ca principalele provocari vor fi cresterea preturilor energiei, inflatia si criza sanitara cauzata de pandemia de COVID-19.

De asemenea, noul sef al executivului de la Praga a mentionat presedintia rotativa a Consiliului Uniunii Europene, functie pe care Cehia o va prelua de la Franta la jumatatea acestui an.

”Timp de cateva luni vom fi auziti si vazuti mai mult – opinia noastra va avea o greutate mai mare”, a spus Petr Fiala.

Iata ce au transmis insa liderii PSD si PNL in legatura cu anul 2022.

Marcel Ciolacu: „Vom fi onesti cu romanii si in 2022. Ne asteapta un an in care vom mai trece prin cateva luni complicate inainte de a fi siguri ca tot ceea ce era mai greu a fost depasit. Insa avem multe motive sa credem ca procesul de stabilizare a tarii se va consolida decisiv si ca Romania va reveni pe drumul spre normalitate. De aceea, vad in 2022 un an al sperantelor indreptatite.

Speranta ca vom iesi din pandemie solidari si mai dispusi la dialog, cu scoli care sa functioneze normal si milioane de angajati mergand firesc la serviciu. Speranta ca vom putea sa folosim inteligent toate resursele si bogatiile tarii pentru a avea mijloacele necesare sa crestem nivelul de trai al romanilor. Speranta ca ne putem revedea sanatosi cu bunicii, parintii, copiii sau nepotii si ca ne vom regasi oricand dorim cu toti prietenii dragi. Va doresc tuturor un 2022 in care visurile, sperantele si planurile sa vi se indeplineasca intocmai”.

Florin Citu: „Incepem un an nou, cu alt management, alta viziune. Urmeaza alte provocari, dar va spun ca singura solutie pentru dezvoltare ramane liberalismul. Reformele pe care le-am inceput ca ministru al Finantelor, apoi ca prim-ministru, le voi continua si ca presedinte al Senatului si presedinte PNL. V-am promis #RomaniaLiberala si impreuna o sa o facem”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: