Coalitia pumnului in gura. Doi jurnalisti au fost agresati si amenintati de Coalitia pentru Familie – Video

news

Doi jurnalisti de la Casa Jurnalistului au fost dati afara de la conferinta publica organizata la Buzau de Coalitia pentru Familie. Liderii Coalitiei au fost foarte agresivi, au strigat la jurnalisti si i-au amenintat ca le fac plangere penala.

„Am participat la o sesiune de ura cu Coalitia pentru Familie. In doar jumatate de ora au reusit sa incalce doua articole din Constitutie, sa urle la noi, sa ne ameninte cu procese si sa instige o sala de oameni sa ne hartuiasca. Totul pentru ca am vrut sa participam, in tacere, la o conferinta publica, intr-o institutie publica, pe o tema de interes public.

Conferinta “Romania la Rascruce” s-a desfasurat in noiembrie anul trecut la Centrul Cultural din Buzau, in baza unui parteneriat cu Arhiepiscopia. Primaria Buzaului ne-a confirmat intre timp ca “fiind o institutie de interes public, accesul tuturor persoanelor este liber”.

Paznicul a refuzat sa ne dea afara, pentru ca “nu a facut nimic rau”. Mihai Gheorghiu, presedintele Coalitiei, l-a acuzat si pe el ca-i platit. Pana la urma au chemat Politia. Doi agenti ne-au scos afara, iar apoi si-au cerut scuze, ca nu au nici ei ce sa faca.

In sala au ramas persoane care dicteaza acum agenda publica, discutand despre directia in care trebuie sa miste tara. Nu stim care-i aceea, pentru ca am fost dati afara. Au incalcat dreptul publicului de a fi informat si libertatea noastra de exprimare.

Cei doi reprezentanti ai Coalitiei ne asigura ca demersurile lor nu incalca drepturile nimanui, dar se pare ca nu mai tolereaza nici prezenta celor care nu-i lauda in prealabil. Avem voie sa facem jurnalism, dar sa stam la noi acasa”, scriu cei de la Casa Jurnalistului

Comentarii: