Coalitie Mircea Badea-Plesoianu-Codrin Stefanescu impotriva Violetei Alexandru: „Jivina oribila”. Cum este folosit cazul fetitei din Targu-Jiu in interesul PSD

politica

Mircea Badea o invinovateste pe ministrul Muncii, Violeta Alexandru, pentru ca mama tinerei care a agresat-o pe fetita de 13 ani din Targu-Jiu nu a fost data afara de la locul de munca. De aici si pana la o acuza pe Violeta Alexandru ca este de partea agresorilor nu a fost decat un pas, pe care Badea l-a facut, fiind sustinut apoi de Codrin Stefanescu si Liviu Plesoianu.

„Violeta Alexandru sustine familia agresoarei. Nu ma mira nici asta. Suntem in grafic. Eu in speta asta v-am spus ca merg pana la capat”, a scris Mircea Badea pe Facebook, dupa ce a facut public numarul de telefon al ministrului Muncii.

Codrin Stefanescu, fost secretar general al PSD, se alatura acuzatiilor delirante ale lui Badea.

„O fetita este torturata, cu maxima salbaticie, de catre alti copii! Ziua in amiaza mare, intr-un loc public din Targu Jiu, iar scena de groaza este filmata chiar de agresori! Mircea Badea, curajos asa cum il stiu din totdeauna, cere public sa se faca dreptate! Si toti tac complice, pentru ca parintii agresorilor sunt pilosi. Lucreaza la stat in functii de raspundere, au relatii peste tot, si-i doare fix in fund de ceea ce fac rau copiii lor! Tace Consiliul Judetean, tace Directia pentru Protectia Copilului, tace sinistra de la Ministerul Muncii, tace tot guvernul! Se trimit hartii si declaratii de presa cretine, in final se considera ca tot fetita agresata, batjocorita si umilita este de vina! Ca s-a nascut intr-o tara unde abuzurile si teroarea sunt parte din cotidian. Sustin demersurile initiate de Mircea Badea si vreau sa-l asigur ca nu e singur in acest caz! Suntem multi si vom lua pozitie!”, a scris si Stefanescu.

Celor doi li s-a alaturat in scurt timp si Liviu Plesoianu, inviat brusc din morti.

„Sunt alaturi de Mircea Badea in lupta pe care a pornit-o, din nou, de unul singur! Ii atentionez pe membrii Guvernului ca se joaca de data asta cu focul calare pe un butoi cu pulbere! Daca erau zdraveni la cap, pana acum se miscau placile tectonice in Romania, dupa ce o tara intreaga a vazut scenele absolut ingrozitoare in care o fetita este TORTURATA de niste SCELERATI SUBUMANI! In loc sa se intample asta, Sinistra de la ‘Munca’ se razboieste cu Mircea Badea?!? Astia sunt in toate mintile!? Cine este alaturi de Mircea Badea sa se exprime acum! Eu sunt!”, a scrsis Plesoianu pe Facebook.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anuntat vineri ca PSD i-a facut public numarul personal de telefon, prin intermediul lui Mircea Badea, folosind ca pretext cazul fetitei de 13 ani care a fost agresata de alte adolescente. „Nu cred ca am mai trecut vreodata printr-o perioada ca aceasta, cu o asemenea violenta de limbaj intretinuta si chiar stimulata de PSD. Se folosesc de oameni si de necazurile lor pentru a incita la violenta”, arata Violeta Alexandru.

„Telefonul meu (platit de mine, nu de minister sau de partid) a fost afisat astazi de PSD-isti pe internet. Iata o mostra. Am raspuns oamenilor, asa cum fac de fiecare data. Dar nu am raspuns la injuraturi.

Toate la fel, identice. Este o perioada cu multe incercari, oamenii sunt tensionati, o tensiune pe care PSD o incurajeaza, o alimenteaza. Nu cred ca am mai trecut vreodata printr-o perioada ca aceasta, cu o asemenea violenta de limbaj intretinuta si chiar stimulata de PSD. Se folosesc de oameni si de necazurile lor pentru a incita la violenta.

Partidul acesta este iresponsabil.

Acum cateva zile a avut loc un incident violent intre mai multe fete provenind din mai multe familii din Tg. Jiu. Este foarte grav ca se intampla astfel de lucruri. Si este, deopotriva, regretabil ca aceste adolescente au un astfel de comportament. Cu siguranta, cauzele sunt profunde si trebuie inteles bine acest fenomen.

In cazul de fata institutiile publice de pe plan local au si intervenit. Politia a intervenit, conform procedurii. Asa trebuie sa procedeze.

PSD de fapt nu vrea sa functioneze statul, institutiile care au responsabilitati. Vrea violenta. Cine este cea mai buna tint – ministrul caruia ii cere sa o concedieze pe mama fetei dintr-o institutie, DGASPC (aici lucreaza mama fetei), care oricum nu este in subordinea mea, ci a Presedintelui Consiliului Judetean, PSD-istul Mihai Popescu. L-a vazut cineva la fata?

Popescu, banuiesc ca nu ai liniste pana nu se face lumina in acest caz. Semnezi cumva demiterea mamei fetitei? Asa iti cere partidul, direct sau prin interpusi.

ANDPDCA, care se ocupa metodologic de politicile privind protectia copilului, angajatii DGASPC fiind in subordinea Consiliului Judetean, ma informeaza constant asupra acestui caz. Inclusiv cu privire la presiunile privind desfacerea contractului de munca al mamei.

Raspunsul la aceste intrebari, venite de la oamenii instigati la ura, il va da Presedintele CJ Gorj, Popescu.

In ceea ce ma priveste, sunt convinsa ca mama fetei agresive sufera. Va trebui sa suporte si consecintele actiunii fetei ei, imi imaginez ca nu exista o pedeapsa mai mare pentru o mama ca repercusiunile legale pe care le va suporta adolescenta. Nu sunt eu in masura sa ma pronunt in ce masura exista vreo legatura intre comportamentul fetei si mediul de familie. Sunt institutii care verifica toate aceste aspecte.

Ce sunt in masura sa fac – si nu ma feresc deloc – este sa cer institutiilor sa judece, in mod obiectiv, faptele si sa nu amestece lucrurile.

Prefer sa se dea cu pietre in mine decat sa se faca abuzuri doar pentru ca se porneste o campanie dintr-o anumita parte a presei. Prefer sa ma injure toti cei organizati de PSD (sigur ca gestionez mai greu blestemele la adresa fetitei mele) decat sa fac o nedreptate unui om, printr-o declaratie neinspirata ca ar trebui, pentru un gest de neacceptat al copilului, mama sa fie data afara de la serviciu, indiferent de locul unde aceasta munceste.

Acesta este si un apel la luciditate si decenta. Haideti sa scoatem copiii din ecuatia luptelor politice si sa ne concentram la felul in care putem crea conditii decente de munca si de viata pentru familiile din Romania, ca sa putem creste impreuna copii buni”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: