Coarna a fost dat afara cu scandal si din AUR. Conducerea partidului anunta ca l-a „inlaturat” pentru ca are un comportament „toxic”

politica

Deputatul Dumitru Coarna, ales pe listele PSD dar migrat la AUR, si-a anuntat demisia si din aceasta formatiune politica. Conducerea AUR a reactionat dur, mentionand ca Dumitru Coarna a fost de fapt dat afara: „Domnul Coarna a incercat, pe parcursul activitatii sale din ultimele luni, sa introduca in AUR Calarasi toate mecanismele toxice de functionare pe care a incercat sa le aplice si in celelalte formatiuni din care a plecat sau a fost inlaturat”.

„Impreuna cu colegii din AUR Calarasi am decis, in unanimitate, sa demisionam din partid! Motivele acestei decizii sunt:

1. Nerespectarea prevederilor legii partidelor politice (14/2003) de catre conducerea nationala a partidului;
2. Nerespectarea statutului AUR de catre conducerea centrala;
3. Refuzul de a infiinta filiale judetene”, a sustinut Coarna intr-o postare pe Facebook.

Conducerea AUR a transmis ulterior un comunicat de presa in care il acuza pe Coarna de comportament „toxic”.

„Referitor la situatia domnului Dumitru Coarna facem urmatoarele precizari:

Partidul Alianta pentru Unirea Romanilor (AUR) functioneaza in baza prevederilor legale si a statutului partidului votat in cadrul Congresului. Acestea trebuie respectate de toti membrii AUR, indiferent de functia pe care o ocupa.

In cazul judetului Calarasi si al domnului Dumitru Coarna, in cadrul forurilor de conducere ale partidului i s-a solicitat acestuia sa prezinte in original si scanate adeziunile realizate la filiala AUR Calarasi. De asemenea, domnul Dumitru Coarna a realizat, fara acceptul conducerii partidului sau al departamentului financiar, documente financiare care nu sunt in evidenta partidului.

Domnia sa a refuzat sa raspunda tuturor solicitarilor venite din partea conducerii centrale a partidului, sa transmita adeziunile, dar si sa respecte cadrul legal si statutar al partidului cu privire la activitatile financiar, iar pe cale de consecinta, in data de 29 ianuarie, i s-a transmis ca nu mai are nicio calitate de reprezentare in partidul AUR.

Ca urmare a refuzurilor repetate, domnului Coarna i s-a transmis in aceasta saptamana si fizic o somatie cu privire la aceste aspecte. Domnia sa a refuzat sa primeasca reprezentantii Secretariatului General al AUR, dandu-i afara dintr-un sediu paralel pe care il crease pentru AUR Calarasi.

Domnul Coarna a incercat, pe parcursul activitatii sale din ultimele luni, sa introduca in AUR Calarasi toate mecanismele toxice de functionare pe care a incercat sa le aplice si in celelalte formatiuni din care a plecat sau a fost inlaturat. Acesta a refuzat orice promovare a oamenilor pe baza de meritocratie, creand un sistem in care a tinut adeziunile si partea financiara pe persoana fizica. Nu vom tolera niciun fel de abatere de la normele statutare si legale si nu vom ingradi dreptul nimanui de a promova in cadrul formatiunii”, a transmis partidul lui George Simion.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: