UPDATE Cocos si-a ridicat propria Casa a Poporului cu banii incasati din sistemul de SANATATE

politica

Dorin Cocos a incasat 85 de milioane de euro din sistemul de sanatate. Firmele sale au obtinut zeci de contracte prin care au vandut spitalelor de stat reactivi de teste medicale. Daca va intrebati ce a facut Dorin Cocos cu banii, cel mai ilustrativ exemplu il reprezinta palatul sau din Snagov.

UPDATE Informatia este falsa, aceasta casa nu ii apartine lui Dorin Cocos. Sorin Dragomir si-a sters postarea de pe Facebook.

”Toata lumea e suparata din cauza ca domnul ‪#‎Cocos a vandut reactivi pentru spitale, la suprapret. Hai, domnule, macar a bagat banii in ceva frumos. Ia uitati ce Trianon micut si-a construit pe malul lacului Snagov. Cum s-ar zice, ‘ceva fin, pe barosaneala’”, scrie Sorin Dragomir, prezentator la Europa FM, pe contul sau de Facebook.

palat palat2
palat3

Rise Project dezvaluia saptamana trecuta ca in perioada 2007-2009, spitalele din Romania au cumparat reactivi de laborator de la Dorin Cocos, fostul sot al Elenei Udrea si de la partenerii acestuia. Impreuna, au format un cartel, au monopolizat furnizarile si au dictat preturile.

85 milioane euro incasati in 9 ani de catre firmele lui Dorin Cocos, intr-o singura zi firmele obtinand contracte in valoare totala de 18 milioane de euro. Banii au venit de la stat, prin intermediul spitalelor. Iar spitalele, in special cele din Bucuresti, au incheiat cu trei dintre firmele gruparii Cocos contracte publice. Au existat si situatii, spun surse din Institutul Matei Bals, in care reactivii au lipsit efectiv din laboratorele de analiza. Sau n-au fost de calitate. In special cei folositi in teste scumpe.

Reactivii de laborator sunt substante utilizate in majoritatea analizelor medicale, unele dintre acestea fiind extrem de uzuale. Reactivul se amesteca cu proba biologica recoltata de la pacient si ajuta aparatul sa determine, spre exemplu, nivelul de colesterol sau glicemie din sange.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: