Cod galben de ninsori in partea de sud-est a Romaniei. Avertisment pentru 14 judete plus Capitala

news

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, sambata, o atentionare meteo, care instituie Cod galben de ninsori moderate cantitativ si viscol in partea de sud-est a Romaniei, pana duminica la ora 10:00.

Conform actualizarii ANM, in intervalul 28 ianuarie, ora 14:00 – 29 ianuarie, ora 10:00, in Dobrogea, estul Munteniei, jumatatea sudica a Moldovei, precum si in zona Carpatilor de Curbura va continua sa ninga (se vor acumula in general 15-20 l/mp) si sa se depuna strat de zapada.

In aceste zone vor mai fi intensificari ale vantului, cu viteze in general de 45-55 km/h, viscolind ninsoarea, local troienind zapada si determinand scaderea vizibilitatii.

In restul zonei atentionate din Muntenia (judetele Prahova, Giurgiu, Ilfov si municipiul Bucuresti) va ninge moderat cantitativ, iar vantul va avea intensificari in general de 30-35 km/h.

„Duminica (29 ianuarie) vor mai fi intensificari ale vantului local in estul tarii unde zapada va fi spulberata, iar vizibilitatea scazuta”, precizeaza meteorologii.

Judetele avertizate sunt: Bacau, Vaslui, Vrancea, Galati, Prahova, Brasov (sud), Covasna (sud-est), Buzau, Braila, Bucuresti, Ilfov, Giurgiu, Calarasi, Constanta si Tulcea.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: